Cât a plătit Fitbit pe Vector Watch, smartwatch-ul conceput de români

Cât a plătit Fitbit pe Vector Watch, smartwatch-ul conceput de români

Vector Watch, smartwatch-ul gândit de români, a fost cumpărat acum aproximativ o lună de Fitbit, însă detaliile cu privire la prețul tranzacției au rămas necunoscute până acum.

Acum ceva mai bine de o lună scriam despre faptul că Fitbit cumpără Vector Watch, proiectul unui smartwatch elaborat de Andrei Pitiș. La acea vreme, au apărut o mulțime de explicații cu privire la viitorul parcurs al companiei lui Pitiș, menite în special să-i liniștească pe clienții care s-ar fi temut de pierderea suportului tehnic sau a altor beneficii legate de aceste ceasuri.

Ce nu s-a știut, însă, la acea vreme, a fost suma pe care Fitbit a plătit-o pentru a cumpăra această gamă de smarwatch-uri. Cei de la theverge.com arată că Fitbit a plătit 15 milioane de dolari pentru a cumpăra compania producătoare de smartwatch-uri de inspirație românească. De asemenea, tot în cadrul aceleiași știri, am vorbit și despre achiziția Pebble de către Fitbit.

În acest caz, suma vehiculată a fost de 40 de milioane de dolari, dar cifrele reale arată că Pebble a obținut un preț mult mai mic la vânzare, de ”doar” 23 de milioane de dolari.

Vector Watch este o companie fondată de către Andrei Pitiș, iar ceea ce face diferența între ceasurile acestei mici companii și cele ale concurenței este, în primul rând, autonomia. Vector Watch se laudă cu baterii ce au nevoie de o singură încărcare pentru a asigura 30 de zile de funcționare a dispozitivului.

Echipa Vector Watch le transmite clienților, printr-o postare pe blog, că nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește device-urile pe care le poartă la încheietură, deoarece experiența de utilizare, dar și cea de suport tehnic, vor rămâne neschimbate. De asemenea, cele două modele de ceasuri deja produse de către companie se vor găsi, în continuare, la vânzare, dar nu vor mai fi adăugate elemente de hardware sau de software pentru Vector Watch.

Citește și: