Cum micșorezi traficul de date la Facebook și Instagram pe Android [VIDEO]

Cum micșorezi traficul de date la Facebook și Instagram pe Android [VIDEO]

Traficul de date la Facebook și Instagram poate deveni cu ușurință o problemă când te afli în deplasare. Există însă o soluție simplă la situația neplăcută.

Cu toții avem Facebook și Instagram pe mobil. Acestea aplicații aferente celor mai renumite rețele sociale reprezintă o gaură neagră atât pentru timpul pierdut în fața telefonului, cât și pentru traficul de date generat. Dacă ai parte de un trafic nelimitat de la operatorul tău de telefonie, merită să urmezi pașii detaliați mai jos pentru a-ți face viața mai ușoară și progrămelele menționate mai sus mai sprintene. În definitiv, este foarte frustrant să dai de două ori scroll pe Facebook și să-ți dai seama că trebuie să stai 30 de secunde pentru a vedea pe ecran informațiile apelate.

Când vorbim despre Facebook, inginerii lui Mark Zuckerberg au creat o versiune lite a îndrăgitei aplicații. Aceasta poate fi instalată din Google Play, are o interfață simplificată și se va mișca semnificativ mai bine pe dispozitive mai lente. În plus, va genera un trafic de date redus datorită interfeței fără prea multe artificii. În mare parte, funcționalitatea Facebook Lite este apropiată de cea a aplicației originale. Există însă câteva diferențe pe care trebuie să le tolerezi dacă vrei ca telefonul să miște mai bine când stai pe Facebook, iar traficul de date generat să fie mai mic.

În ceea ce privește traficul generat de Instagram, de această dată nu vorbim de o aplicație suplimentară ce ar trebui instalată. În schimb, există câțiva parametrii cu care ar fi bine să interacționezi. Aceștia vor facilita încărcarea imaginilor și clipurilor pe care le postezi la o rezoluție mai mică și vor micșora volumul de postări pe care Instagram le descarcă în perspectivă, în speranța că ai putea să faci scroll până la ele.

În acest scop, primul pas este să intri pe pagina de profitl de pe Instagram din dreapta jos. Apasă în dreapta sus pe cele trei liniuțe pentru a intra în setări. Fă un tap pe Utilizarea conexiunii de date și Optează pentru Folosește mai puține date. Revino la meniul anterior și, un pic mai jos, fă un tap pe Calitate de încărcare. Bifează Redusă. Modificările ar trebui să intre în vigoare în timp real, iar aplicația ar trebui să nu mai consume atât de mult trafic de internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: