Essential Phone e inovator, dar vânzările arată că nimănui nu-i pasă

Essential Phone e inovator, dar vânzările arată că nimănui nu-i pasă

Essential Phone a fost poate cel mai așteptat telefon cu Android, pentru că fondatorul companiei este creatorul Android. Totuși, așteptarea nu se reflectă în vânzări. 

Essential PH-1 are un ecran de 5,71 inci la rezoluție 2K (2.560 x 1.312 pixeli), care se întinde până pe margini chiar și în partea superioară, unde e o singură zonă care „taie” din el: cea dedicată camerei foto și senzorilor de proximitate și luminozitate. Da, seamănă cu ce-a făcut Apple pe iPhone X, un compromis de design pentru un ecran cât mai mare. Are însă un procesor Snapdragon 835 de la Qualcomm cu opt nuclee, o memorie RAM de 4GB și un spațiu de stocare de 128GB.

Are și două camere de 13 megapixeli cu f/1.9, dar acesta e punctul slab, după cum am văzut până acum în recenzii. Are baterie de 3.040 mAh, port USB-C și carcasă construită din ceramică și titan. Cea mai bună parte: Andy Rubin, fondatorul companiei, promite actualizări pentru următorii doi ani. Altfel, este un telefon high-end, care să concureze direct cu Samsugn, HTC, Apple și alții. Doar că acest concept al lui Rubin nu se reflectă nicidecum în vânzări.

O estimare recentă arată că au fost comandate doar 5.000 de unități Essential PH-1, conform GSMArena, ceea ce nu poate fi decât dezamăgitor pentru orice țară din Uniunea Europeană, darămite pentru Statele Unite ale Americii. Apple și Samsung lucrează cu zeci de milioane de unități, în timp ce pentru un startup un punct bun de pornire poate fi 100.000. Totuși, Essential Phone e departe de așteptări, iar compania n-are prea mult timp să confirme.

Ideea lui Rubin a fost să livreze un telefon simplu, robust, în care să ai încredere că nu rămâne în urmă și are o construcție bună. Pentru asta a lansat un startup cu fonduri de 1,2 miliarde de dolari și un telefon cu preț de 700 de dolari. Totuși, livrările au întârziat și a lansat produsul cu doar puțin timp înainte de Apple. Mai mult, toamna e aglomerată cu Google Pixel 2, Galaxy Note 8, iPhone X și Huawei Mate 10.