Adevăratele motive pentru care Essential Phone merită toți banii

Adevăratele motive pentru care Essential Phone merită toți banii

Ajunge pe piață cel mai atrăgător smartphone de la o companie complet nouă. Cu toate acestea, Essential Phone va fi un succes răsunător.

Andy Rubin este cel mai important nume din istoria Android. Înainte să se ancoreze în câteva aventuri asiatice și să-și creeze propria companie de telefoane, a fost unul dintre directorii Google. În acea perioadă s-a ocupat de evoluția sistemului de operare pe care îl vedem pe majoritatea smartphone-urilor din piață.

La ora actuală, numele lui Andy Rubin este sinonim cu Essential Phone, un gadget atrăgător ce încearcă să ne arate că nu doar Apple și Samsung pot face bani din terminale de top. La 700 de dolari, primul aparat de la o companie complet nouă nu este cea mai bună investiție, dar CEO-ul a explicat într-o postare pe blog care sunt adevăratele motive pentru care iminentul smartphone este o investiție pe termen lung.

Cu o lungă istorie în dezvoltarea Android, Rubin a promis că fiecare Essential Phone lansat vreodată sub sigla companiei va beneficia fără excepție de doi ani de actualizări de funcționalitate prin versiuni noi de Android. La aceștia se adaugă un an suplimentar de patch-uri relevante de securitate de la Google. Apropo de gigantul din Mountain View, aceiași termeni și condiții vin la pachet cu fiecare Pixel. E bine de reținut că Rubin nu a făcut vreo promisiune absurdă vizavi de momentul în care noile iterații de Android vor ajunge pe Essential.

Essential Phone va face parte dintr-un ecosistem. Noi accesorii vor fi anunțate la fiecare câteva luni, în timp ce la lansare vom avea parte de o cameră pentru video la 360 de grade. Având în vedere principiile americane de marketing, fondatorul Android nu s-a ferit să critice practicile agresive de generare a loialități adoptate de Samsung în ultimii ani. Pe aceeași listă neagră s-au aflat cei de la Apple cu procoalele lor închise ce nu te lasă să porți o conversație prin Facetime cu o persoană care nu este posesoare de iPhone.

Sursa: The Verge