06 oct. 2017 | 10:06

Despacito e noul imn al Bulgariei, dacă îți întrebi iPhone-ul

ACTUALITATE
Despacito e noul imn al Bulgariei, dacă îți întrebi iPhone-ul

Despacito e melodia cu cel mai urmărit videoclip de pe YouTube și, absolut surprinzător, e imnul Bulgariei. Cel puțin dacă te iei după un iPhone.

Despacito este o melodie interpretată de Luis Fonsi și Daddy Yankee și a cucerit în această vară internetul, radioul și lumea, per total. A ajuns online în ianuarie și de atunci a tot adunat afișări și ascultări pe mai toate platformele, iar pe YouTube vezi cel mai bine cât de mare e fenomenul. Versurile nu spun mare lucru, dar chiar și așa s-a apropiat de circa patru miliarde de afișări la ora redactării acestui articol.

Cea mai nouă știre cu Despacito n-are însă nicio treabă cu muzica sau cu videoclipul, ci cu o prostie pe care a zis-o Siri. Asistentul digital de pe iPhone și iPad crede că melodia este imnul naţional al Bulgariei. Bine, imnul oficial este Mila Rodino, dar n-ai avea cum să știi asta, dacă te-ai baza doar pe Siri.

Această „scăpare“ din partea Apple și a asistentului său digital a fost găsită de utilizatorul wandreylust de pe Reddit și preluată mai departe de The Verge. E o farsă bine pusă la punct? Poate și cu siguranță Bulgaria va deveni o țară mult mai populară acum. Apple încă nu a comentat situația și pe sursele oficiale de unde și-ar fi putut lua Siri informația nu e menționată legătura între Despacito și Bulgaria. Ar putea fi și doar o eroare pe Statele Unite ale Americii.

[related]

Am încercat să aflu de la Siri, dar și de la Google, care sunt imnurile României și Bulgariei și niciunul dintre acești asistenți n-a greșit. Dacă vrei să experimentezi și, eventual, să enervezi bulgari, poți întreba „What is the national anthem of Bulgaria?“ și să vezi ce răspuns primești. Deocamdată, în România, am aflat care e imnul și era cel bun, iar la România e cel puțin amuzant cum se chinuie Siri să pronunțe „desteapta-te romane“, pentru că nu se descurcă prea bine cu diacriticele.

Mai jos vezi cele două poze cu imnurile și răspunsurile. Oricum, Despacito se bucură de o clipă de faimă, dacă mai avea nevoie.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele