Oricât te-ar enerva, Despacito e cea mai populară melodie din lume

Este puțin probabil să nu fi auzit vreodată Despacito. Melodia lansată în ianuarie a devenit cea mai populară din toate timpurile.

Cei de The Guardian au atras zilele trecute atenția asupra performanței surprinzătoare a unei melodii lansate în urmă cu șase luni. La scurt timp după, Business Insider a confirmat popularitatea cântecului cu alte câteva statistici interesante. Partea interesantă este că nici măcar nu vorbim de o melodie în limba engleză.

Despacito este o melodie interpretată de Luis Fonsi și Daddy Yankee pe care o poți vedea în întregime mai sus, în cazul în care îți este străină. Aceasta a ajuns online în luna ianuarie a acestui an și, până la această oră, a fost redată prin intermediul diverselor servicii de streaming de 4,6 miliarde de ori. Valoarea respectivă ia în calcul și numărul redărilor remixului la Despacito la care a participat Justin Bieber. Ca referință, în cazul respectiv, aportul lui Bieber a fost de un singur vers.

Merită avut în vedere că cele 4,6 miliarde de redări au fost adunate de la principalele servicii de streaming de care am auzit cu toții, YouTube și Spotify. Recordul anterior a fost deținut de melodia Sorry a lui Justin Bieber lansată în 2015. La ultimul recensământ, performanța lui Bieber era de 4,38 miliarde de redări.

Defalcând realizarea lui Despacito pe surse, cea mai mare performanță a fost atinsă pe YouTube. Acolo, clipul original are peste 2,6 miliarde de redări. Remixul oficial publicat pe canalul de YouTube al lui Fonsi are 400 de milioane de redări. Combinat, pe Spotify, ambele cântece au fost ascultate de aproximativ un miliard de ori.

„Streaming-ul a deschis posibilitățile ca un cântec cu un ritm diferit, dintr-o cultură diferită, într-o limbă diferită să devină un fenomen global”, a declarat Lucian Grainge, CEO Universal Music Group, într-un interviu acordat celor de la Variety. Ca o notă de subsol, deși nu afectează neapărat statistica de mai sus, este interesant de reținut că Despacito este prima melodie în spaniolă care a ajuns să ocupe primul loc în Billboard din 1996 și până acum. Pe acea poziție a petrecut 10 săptămâni. În ’96, liderul a fost Macarena.

08:01 20.07.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video