19 sept. 2017 | 20:00

Aplicațiile care fac din videourile tale banale super producții ca de Hollywood

FEATURE
Aplicațiile care fac din videourile tale banale super producții ca de Hollywood

De la an la an, smartphone-urile revoluționează industria telefoanelor, iar camerele foto nu sunt niște ”accesorii” banale ci transformă dispozitivul tău întreg studio de film.

În curând, un simplu smartphone poate înlocui o mulțime de dispozitive digitale, acestea fiind dotate cu fel și fel de aplicații sau funcții, destinate diverselor domenii de activitate. Un simplu telefon mobile găzduiește un studio de film, care îți transformă videoclipurile în capodopere. Cu aplicațiile potrivite, puteți adăuga efecte speciale și filtre de care experții de la Hollywood ar fi mândri. În plus, nu este nevoie să transferați conținutul înregistrărilor în computer.

Acest ghid îți aduce șase aplicații pe care le poți folosi să-ți lași liberă imaginația și să-ți faci de cap.

Aplicații pentru efecte speciale: Action Movie FX

Action Movie FX poate suprapune explozii și monștri. De la dezastre naturale la nave spațiale rătăcitoare, aceasta aplicație oferă o mulțime de viziuni de înaltă calitate pentru a explora. Astfel de aplicații sunt disponibile contracost, însă Action Movie FX îți oferă o paletă largă de opțiuni pe care le vei putea accesa gratuit dacă intri în ”All Menu” și vei vedea cum funcționează sau dacă rezonați, înainte de a începe să plătești

Unul dintre motivele pentru care Action Movie FX merită măcar încercată este că te ghidează prin procesul de filmare și apoi adăugând efectele tale. De exemplu, în timpul filmării, puteți activa aplicația să afișeze o țintă pe ecran în care să apară imagini ale unui atac de rachetă, astfel încât să poți aranja scena în consecință. Clipurile adăugate și efectele sonore asociate sunt toate de înaltă calitate, iar fanii sci-fi pot cumpăra pachete oficiale Star Wars și Star Trek direct în aplicației.

Poți descărca Action Movie FX pentru iOS de aici.

Aplicații video: FX Guru

Explozii, sateliți, invazii de armate străine și multe altele ți le oferă FX Guru. Nu vei obține multe efecte gratis, dar pachetele pentru cumpărare se concentrează pe anumite genuri și subiecte, cum ar fi fantome sau dinozauri, și astfel un singur pachet va merge mult, ceea ce înseamnă că nu va trebui să pierzi bani pe o mulțime de efecte independente.

Unul dintre instrumentele mai practice din FX Guru este funcția MotionMatch, care îți ajustează suprapunerea efectelor pentru a te deplasa cu camera, astfel încât imaginea  să fie cât mai realistă. Aceste efecte arata cu adevarat foarte slick. Deși nu vei fi producătorul unui film de la Hollywood, vei fi surprins de cat de bine ar putea sa arate aceste efecte și cât de ușor le poți adăuga în materialul tău video.

FX Guru este disponibil pentru Android și pentru iOS.

Programe de editare video: Videorama

Aplicația de editare video Videorama face mai mult decât să te ajute să îți tai înregistrarea. Efectele speciale reprezintă o mare parte din repertoriul său mare de trucuri. Poți să scăpa de ce vrei tu, de la tornade până la sângele care se împrăștie de la atcul cu grenade. Această aplicație se concentrează mai mult asupra efectelor naturale sau a celor produse de om, astfel încât veți găsi mai puțini monștrii sau nave spațiale care zboară.

Pe lângă efectele care sunt ușor de aplicat, Videoderma are multe alte caracteristici. Acesta îți permite să adaugi muzică de fundal, să renunți la titlurile de text, să îți înregistrezi propriile narațiuni, să încarci efecte sonore (așa cum se întâmplă cu imaginile, Videorama oferă o bibliotecă audio) și multe altele. Cu un flux de lucru direct, de la încărcarea în fotografiile și videoclipurile tale existente la distribuirea creațiilor pe social media, această aplicație merită încercată.

Poți descărca Videorama pentru iOS de aici.

Aplicații pentru editat clipuri video: VideoFX Live 

Aplicațiile anterioare se concentrează pe scăderea exploziilor dramatice și a caracterelor CGI deasupra imaginilor tale, dar VideoFX Live este mai mult despre suprapunerea filtrelor colorate în partea de sus a înregistrărilor live înainte de a le partaja. Gândește-te la înregistrarea imaginilor prin filtrul tău preferat Instagram. Indiferent dacă încerci să faci să pară că filmul tău a fost filmat în anii 1950, sau vrei un efect psihedelic instantaneu, VideoFX Live îți sare în ajutor.

Acest software este foarte simplu de configurat și folosit: pur și simplu deschizi aplicația, alegi filtrul și începi să fotografiezi. Nu este cel mai sofisticat instrument video, dar pentru a crea clipuri rapide și ușoare, însă diferite de cele distribuite în online, această opțiune este perfectă. Unele filtre chiar adaugă animații de bază, titluri și cadre în partea de sus a materialului tău, deși, din nou, nu poți personaliza aceste efecte foarte mult.

VideoFX Live este disponibil pentru iOS.

Editare video pe telefon: VideoShow

Ca Videorama, VideoShow oferă un pachet complet de editare video, cu efecte ca un bonus suplimentar și aplicație face mai mult decât suprapuneri pe materialul tău. În ceea ce privește efectele specifice, poți să scapi instantaneu de anumite condiții meteorologice extreme sau de un meteorit care se prăbușește.

În plus, față de efecte speciale, poții adăuga narațiuni, piese muzicale, titluri de text și teme pre-ambalate pentru videoclipuri. Aplicația poate decupa, roti și mări scenele specifice. În cele din urmă, îți permite să modifici viteza de redare și să inversezi scenele individuale. În general, vei obține o mulțime de instrumente avansate pentru a realiza clipuri dorite. În ciuda diversității sale de caracteristici și funcții, aplicația rămâne simplă și amuzantă de utilizat.

Poți instala VideoShow pe iOS și pe Android.

Aplicații pentru efecte video: LumaFX

Această aplicație nu creează accidente de mașină sau dinozauri, dar îți oferă acces la efecte de colorare și distorsiuni, care par a fi aplicate de profesioniști cu materiale de ultimă generație și nu de un amator pe un telefon mobil.Deși LumaFX nu este un pachet complet de editare video, acesta poate totuși să se rotească și să își decupeze clipurile, să aplice nuanțe sau să estompeze, și să reducă dimensiunile scenelor. Spre deosebire de celelalte aplicații pe care le-am menționat, nu poți încerca acest lucru gratuit, dar calitatea aplicației și a caracteristicilor sale fac ca LumaFX să merite taxa.

LumaFX poate fi descărcat pentru iOS.