Android O are o dată de lansare oficială și un nume previzibil

Android O are o dată de lansare oficială și un nume previzibil

Oficialii Google au evitat să asocieze un nume de desert iminentului Android O. Deși s-a vehiculat de mult timp Oreo, abia acum avem o confirmare ”oficială”.

Android O este pe ultima sută de metri înaintea lansării oficiale. Cea mai nouă versiune a sistemului de operare creat de Google se pregătește de un update major și ar trebui să ajungă la posesorii de terminale Nexus și Pixel în următoarele zile și săptămâni. Utilizatorii telefoanelor de la alți producători mai au de așteptat câteva luni, dacă nu mai mult.

Android 8.0 va fi lansat pe 21 august, cu ocazia eclipsei de Soare. Aceasta va fi vizibilă aproape exclusiv doar în Statele Unite ale Americii, un motiv în plus pentru Google să profite de eveniment pentru a-și lega lansarea de el. ”Android te ajută să experimentezi fenomenul de istorie naturală (eclipsa – n.r.) pentru ca tu să înveți mai multe despre eclipsă și să numeri cât mai ai de așteptat până la ziua cea mare, în care vei întâlni viitoarea versiune de Android și toate super puterile sale (dulci)”, se arată în comunicatul Google.

Ce interesați pot bucura de ea online la 360 de grade la calitate 4K. Foarte multe companii au anunțat că vor facilita streamingul experienței astronomice.

În privința numelui, acesta a fost confirmat pe Twitter de către Evan Blass.  Conform lui @evleaks, imaginea de mai jos este una oficială dintre materialele promoționale ale Google. Aceasta ilustrează un Android cu pieptul format dintr-un biscuite Oreo. Numele, dacă rămâne acesta (foarte probabil), va fi urmare a unui parteneriat cu Nabisco, compania care deține marca „Oreo”. Istoria se repetă puțin aici, deoarece și Android 4.4 a avut numele unui desert: KitKat.

android-oreo-499x640