Android O va fi disponibil în următoarele zile, dar nu și pe telefonul tău

Android O va fi disponibil în următoarele zile, dar nu și pe telefonul tău

După câteva luni în care s-a aflat în beta, Android O se pare că se va lansa în variantă finală până la finele săptămânii viitoare.

S-a discutat foarte multe despre fragmentarea platformei Android, iar respectiva dezbatere va rămâne de actualitate pentru alți câțiva ani. Nici după zece ani de la lansarea primei versiuni publice a sistemului de operare, nu există un sistem bine pus la punct care să faciliteze distriburirea actualizărilor de software la scară largă într-un timp scurt.

În funcție de producătorul terminalului pe care îl utilizezi, s-ar putea să nu ai parte de nici un update în următori ani după achiziție. Posesorii de terminale premium sunt relativ privilegiați din acest punct de vedere. Chiar și aceia însă, au de așteptat câteva luni sau jumătate de an până când se bucură de cel mai nou Android.

Concluzia tristă a afirmațiilor de mai sus este una singură. Pe de o parte, este îmbucurător efortul celor de la Google a lansa versiuni actualizate ale sistemului de operare pentru mobile la intervale regulate de timp. Pe de altă parte însă, este aproape irelevantă lansarea iminentă a versiunii finale de Android O, având în vedere că nu ajunge la majoritatea utilizatorilor de Android.

Cei care vor să se bucure de Android 8.0 la scurt timp după ieșirea sa din beta, ar fi bine să-și cumpere un telefon Pixel. Gadgeturile companiei alături de ultimele dispozitive realizate sub programul Nexus sunt singurele care beneficiază de actualizări în timp real, imediat după ce au fost făcute publice de Google.

În rest, indiferent dacă folosești ultimul Galaxy S, OnePlus, LG G sau smartphone Sony, ai de așteptat cel puțin câteva luni. Partea bună este că, în următoarele săptămâni după lansarea Google, majoritatea producătorilor de telefoane vor da comunicate de presă prin care vor detalia care vor fi gadgeturile ce vor trece în timp la Android O. Nu vor exista termeni foarte preciși, dar te ajută să-ți formezi o opinie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: