Android O este aproape gata: a fost lansat ultimul beta

Android O este aproape gata: a fost lansat ultimul beta

Cei de la Google tocmai au făcut publică ultima versiune beta de Android O. Aceasta pare să includă toate funcțiile noi pe care le vom vedea în versiunea finală.

Înainte să ajungă la utilizatori, un nou sistem de operare trece printr-un set stufos de etape de test. Alpha, beta închis și beta deschis sunt doar câteva exemple. Aceiași pași au fost urmați de iminentul Android O, detaliat de oficialii gigantului din Mountain View în cadrul conferinței Google I/O. 

Google a terminat cea mai mare parte a volumului de muncă în jurul următoarei versiuni majore de Android. Intitulat Android 8.0 Oreo, sistemul de operare va ajunge la utilizatori în variantă finală peste câteva luni. Între timp, ultimul beta va ajuta curioșii să experimenteze toate schimbările pregătite de Google.

Dacă nu mai sunt descoperite probleme majore de funcționalitate sau vulnerabilități, sunt șanse foarte mari ca varianta de Android publicată astăzi să fie cea finală. Anunțul a fost făcut pe blogul oficial Google și face referire explicit la Android O Developer Preview 4.

În practică, Android O nu vine la pachet cu schimbări atât de radicale sau evidente precum în cazul Android N. Majoritatea schimbărilor sunt dincolo de interfață, dar s-ar putea să facă o mare parte dintre utilizatori foarte fericiți. Ar trebui să vedem cu toții îmbunătățiri pe partea de autonomie, timpi de încărcare mai mici pentru aplicațiile favorite și multe alte particularități ce vor face experiența generală de utilizare mai lină. În ceea ce privește interfața, pe icoanele aplicațiilor care au generat notificări de curând ar trebui să vedeți mici buline discrete pentru a vă avertiza că ar fi bine să le deschideți.

La fel ca în cazul versiunilor anterioare, ultimul beta de Android O poate fi experimentat pe terminalele Pixel, pe Nexus Player, Nexus 6P și Nexus 5X. Oficialii gigantului american s-au ferit să facă o promisiune vizavi de un moment exact al lansării.

Citește și: