Acer Predator Orion 9000 te face să vrei iar un calculator doar pentru gaming

Acer Predator Orion 9000 te face să vrei iar un calculator doar pentru gaming

Printre multe alte laptopuri și convertibile, Acer a anunțat la IFA 2017 și un computer impresionant: Predator Orion 9000 cu cel mai puternic procesor Intel.

Computerele din seria Acer Predator Orion 9000 sunt echipate, în versiunea de top, cu un procesor Intel Core i9 Extreme Edition, cu 18 nuclee și 36 de threaduri, 128GB RAM quad-channel DDR4, și cu până la patru plăci grafice AMD Radeon RX Vega sau două NVIDIA GeForce GTX 1080Ti instalate în SLI. Dacă nu era deja evident, conținutul 8K nu este o problemă pentru un așa computer.

Dar puterea de procesare nu e totul, pentru că Acer s-a gândit și la o carcasă care să aibă personalitate. E în nuanțe de negru și argintiu, iluminare personalizabilă RGB, o fereastră laterală uriașă ca să vezi în interior, un design care reduce interferențele electromagnetice (EMI), și, opțional, ventilatoare cu iluminare personalizabilă RGB. Astfel, computerul, per total, este echipat cu două mânere și roți îmbrăcate în fibră texturată de carbon, ca să poată fi mutat cu ușurință, iar panourile laterale se deschid fără unelte speciale, astfel încât un upgrade e ușor de făcut.

Seria aceasta mai dispune și de răcire cu lichid și de tehnologia IceTunnel 2.0 dezvoltată de Acer. Ideea acestei soluții e că poate împărți spațiul din sistem în mai multe zone de temperatură, fiecare cu propriul tunel de aer care elimină căldura în exterior. Panouri de plasă metalică în partea frontală și deasupra eliberează aerul cald și lasă aerul rece să intre, în vreme ce ventilatoarele până la cinci, puse în față, deasupra și în spate, răcesc aerul care circulă prin interior.

O parte din fluxul de aer este dirijată spre spate, pentru a răci unitățile de stocare. Plăcile grafice dispun de ventilatoare tip suflantă, care elimină căldura prin spate, iar sursa de alimentare este izolată pentru a se evita interferențele de temperatură.

Altfel, acest computer dispune de două porturi USB 3.1 generația a doua (unul Type-C și unul Type-A), opt porturi USB 3.1 generația întâi (unul Type-C și șapte Type-A) și două porturi USB 2.0 (Type-A). Predator Orion 9000 suportă în total trei sloturi M.2, iar cele patru sloturi PCIe x16 asigură spațiu pentru adăugarea de plăci grafice. Va fi disponibil pe piață din toamnă.

Citește și: