AMD Radeon Pro Duo ar putea fi prima placă video dual-GPU profesională

AMD Radeon Pro Duo ar putea fi prima placă video dual-GPU profesională

Creatorii de conținut grafic și editorii video au nevoie de plăci video profesionale, iar AMD Radeon Pro Duo ar putea fi primul model dual-GPU.

În mare parte, puterea unei plăci video poate fi folosită pentru gaming sau randare în aplicații profesionale. Din totdeauna au existat însă GPU-uri optimizate pentru CAD, randare de conținut în Premiere sau alte aplicații dedicate. Astfel de plăci video sunt de cele mai multe ori mai scumpe, dar au parte de optimizări din drivere pentru ca aplicațiile moderne cu care ați putea interacționa la locul de muncă să profite la maxim de investiția generoasă.

Deși plăcile video precum NVIDIA Titan X sunt considerate de referință în domeniul plăcilor video profesionale, echipa adversă tocmai a lansat AMD Radeon Pro Duo. Ilustrată în imaginea de mai sus, noua placă video este înfățișată ca fiind prima placă video dedicată acestui segment de utilizatori ce incorporează două GPU-uri.

Conform specificațiilor hardware pentru noua placa video, aceasta are o putere totală de 11,45 terraflopi. Din descrierea oficială, se pare că s-ar preta de minune pentru creatorii de conținut în format de realitate virtuală. Cantitatea totală de memorie este de 32GB GDDR5, un detaliu care ar trebui să faciliteze interracțiunea cu volume semnificative de date, modele 3D de înaltă rezoluție, clipuri video la rezoluție 4K sau 8K și nu numai. Funcționează cu 4608 fluxuri de procesare și are un consum maxim de 250W.

Dacă vreți să faceți o investiție generoasă pentru a vă crea o configurație multi-monitor, placa video AMD Radeon Pro Duo poate afișa fără probleme conținut pe patru monitoare 4K Ultra HD simultan cu o rată de reîmprospătare de 60 de Hz. Printr-o conexiune cu două cabluri afișează conținut 8K la 60 de Hz pe un monitor compatibil. Comparativ cu Radeon Pro WX7100, noua placă video ar trebui să fie de aproximativ două ori mai rapidă. În anumite aplicații, AMD Radeon Pro Duo ar trebui să fie de două ori mai sprintenă decât Titan X de la NVIDIA.

Prețul pentru noua soluție dual-GPU de la AMD este de 999 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: