Visezi degeaba la realitate virtuală, pentru că PC-ul tău nu respectă cerințele minime

Visezi degeaba la realitate virtuală, pentru că PC-ul tău nu respectă cerințele minime

Dacă aveți de gând să vă cumpărați un kit de realitate virtuală, ar trebui mai întâi să vă asigurați că aveți un PC suficient de bun.

Te numeri printre cei care așteaptă cu nerăbdare Oculus Rift sau HTC Vive? Atunci s-ar putea să avem vești proaste pentru tine. După cum scriu cei de la CNET, anul aces, doar 13 milioane de PC-uri din toată lumea vor îndeplini cerințele minime pentru a suporta un kit pentru realitate virtuală.

Pentru a te bucura de cea mai bună experiență atunci când folosești un asemenea dispozitiv, procesorul grafic din calculatorul tău ar trebui să fie unul extrem de puternic. De șapte ori mai puternic decât media celor întâlnite în PC-urile gamerilor în ziua de azi. Iar această informație nu a fost furnizată de oricine, ci chiar de Nvidia.

Astfel, doar 13 milioane de PC-uri din toată lumea vor îndeplini cerințele necesare în anul 2016. Dacă este să ne luăm după datele furnizate de Gartner, agenție citată și de publicația Blooomberg, asta ar însemna doar 1% din totalul calculatoarelor care vor fi folosite pe parcursul acestui an. Dispozitivele pentru realitate virtuală vor fi principala atracție și la CES 2016, eveniment care va avea loc în Las Vegas, Nevada.

Pentru moment, singurele kit-uri disponibile sunt Google Cardboard și Samsung Gear VR. Pe parcursul anului, însă, vom vedea Oculus Rift, HTC Vive și Sony PlayStation VR. Anul acesta ar putea fi vândute în jur de trei milioane de kit-uri, însă până în 2020, se estimează că numărul acestora va ajunge la 30 de milioane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: