Magneții te-ar putea ajuta să „atingi” obiecte în realitatea virtuală

Magneții te-ar putea ajuta să „atingi” obiecte în realitatea virtuală

Într-o lume ideală, ai putea apuca obiectele din realitatea virtuală precum o faci în realitate. Asta nu prea se întâmplă, decât dacă deții mănuși speciale sau controllere sofisticate. Cercetătorii Oculus și cei de la Universitatea din Washington vor să schimbe asta, printr-o idee revoluționară.

Aceștia au creat Finexus, o metodă care folosește o combinație de electromagneți plasați pe vârful degetului și senzori care îți „urmăresc” mișcările mâinilor. Sistemul detectează distanța dintre fiecare deget și senzor, și folosește intersecția fiecărei distanțe pentru a determina poziția 3D exactă. Spre deosebire de urmărirea cu camera, nu ai nevoie de o linie directă către senzori pentru a funcționa. Ai putea chiar să îți închei șireturile virtuale, potrivit Engadget.

Finexus în forma actuală nu e cel mai arătos și are nevoie ca senzorii să fie plasați la 12 centimetri pentru a funcționa. Oricum, experții cred că ar putea să facă în așa fel încât să poți folosi sistemul și la o distanță de două ori mai mare. Chiar și așa, tot ai observa dispozitivul pe mână, dar te-ai putea concentra liniștit pe interacțiunea cu realitatea virtuală, fără să fii incomodat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: