09 dec. 2015 | 14:50

HTC Vive va fi lansat în luna aprilie a anului viitor

ACTUALITATE
HTC Vive va fi lansat în luna aprilie a anului viitor

HTC Vive, perechea de ochelari pentru realitate virtuală produsă de tawainezi, are, în sfârșit, o dată oficială de lansare.

În cazul în care vă întrebați când vor fi lansați ochelarii pentru realitate virtuală HTC Vive, taiwanezii au, în sfârșit, un răspuns oficial. Prin intermediul unui e-mail trimis dezvoltatorilor de aplicații, dar și printr-o postare pe blogul oficial, HTC a confirmat că Vive va debuta în mod oficial pe piață în luna aprilie a anului viitor. Dezvoltatorii au avut parte și de alte vești bune, compania anunțând că va trimite alte 7.000 de unități celor interesați de crearea de aplicații noi.

Ochelarii HTC Vive sunt construiți în colaborare cu Valve și alte companii producătoare de jocuri. Rata de reîmprospătare este de 90Hz, unghiul de vizualizare este de 360 de grade și funcționează alături de două controller-e care pot urmări mâinile. La Gamescom, anul acesta, am avut ocazia de a testa ochelarii și am fost impresionați de experiența oferită.

Kitul HTC Vive include, printre altele, două joystick-uri, care includ mai multe butoane. La fel ca ochelarii, joystick-urile sunt dotate cu câțiva senzori, care funcționează împreună cu două unități plasate în două colțuri opuse ale camerei. HTC a anunțat de curând și un parteneriat cu Lionsgate și producătorul de jocuri Starbreeze, companii care vor dezvolta în următoarele luni jocul John Wick pentru HTC Vive.