Doctorii au folosit Google Cardboard în timpul unei operații pe inimă

Doctorii au folosit Google Cardboard în timpul unei operații pe inimă

O echipă de doctori din America a folosit ochelarii pentru realitate virtuală de la Google pentru a opera pe inimă un copil.

În cazul în care doriți să vă bucurați de realitatea virtuală, însă nu sunteți dispuși să cheltuiți sute de dolari pe dispozitive precum Oculus Rift sau HTC Vive, atunci Google Cardboard este cea mai bună soluția. Creația celor de la Google este extrem de accesibilă din punct de vedere financiar, și vă permite, printre altele, să vizualizați diverse aplicații sau videoclipuri 3D.

Însă Cardboard poate fi, în anumite situații, mult mai util, iar o echipă de doctori din Statele Unite tocmai a confirmat acest lucru în timpul unei operații pe cord. Pacientul era un copil de patru luni, care, din cauza afecțiunilor grave, nu putea fi operat. Acesta nu avea decât un plămân, iar inima nu funcționa într-un mod corespunzător.

Imaginile 3D nu le furnizau doctorilor suficiente informații pentru a putea începe operația, astfel că au fost nevoiți să apeleze la Cardboard. După cum scrie site-ul Quartz, doctorii au efectuat scanări RMN 2D, pe care ulterior le-au convertit într-un model 3D. Odată încărcate pe un iPhone, acesta a putut fi vizualizat cu ajutorul Google Cardboard, iar medicii au putut să stabilească punctul în care vor face prima incizie din timpul intervenției chirurgicale. Operația a durat șapte ore, timp în care doctorii au putut să reconstruiască artera aortă a copilului.