CES 2016: HTC Vive Pre este noul kit pentru realitate virtuală al taiwanezilor

La CES 2016, HTC a prezentat în mod oficial Vive Pre, noua versiune a kitului său pentru realitate virtuală.

Vă mai amintiți acea ”surpriză importantă” menționată de oficialii HTC? În urmă cu câteva săptămâni, în cadrul unei conferințe desfășurate de curând în Beijing, Cher Wang, CEO-ul companiei, a declarat că HTC, alături de Valve, a avut parte de o realizare tehnologică extrem de importantă. După cum probabil știți, Valve este partenerul celor de la HTC în cadrul proiectului care a dus la crearea dispozitivului Vive.

Acum, am aflat în sfârșit despre ce este vorba. Noul Vive Pre include o pereche de ochelari mai mici decât predecesorul și controllere mai mici. De asemenea, ochelarii includ acum și o cameră frontală, iar senzorii sunt acoperiți. Curelele de prindere au fost îmbunătățite, iar pe partea interioară, utilizatorii vor putea monta diverse straturi, în funcție de preferințe.

Conform Android Central, taiwanezii se pare că au îmbunătățit și calitatea imaginilor afișate, display-ul fiind acum mai luminos, iar mișcările, mai naturale. Și controller-ele au fost modificate, noile versiuni având un design ergonomic, două noi butoane și o autonomie de patru ore.

HTC a confirmat în trecut că Vive va debuta în mod oficial pe piață în luna aprilie a anului viitor. Dezvoltatorii au avut atunci parte și de alte vești bune, compania anunțând că va trimite alte 7.000 de unități celor interesați de crearea de aplicații noi.

FOTO Pocket-lint

Citește și: