Teslasuit ar putea fi primul costum pentru realitate virtuală disponibil pe piață

Teslasuit ar putea fi primul costum pentru realitate virtuală disponibil pe piață


În cazul în care va avea succes pe Kickstarter, Teslasuit ar putea fi primul costum pentru realitate virtuală.

Realitate virtuală devine din ce în ce mai importantă pe piață, iar anul acesta, se pare că va ocupa un loc de frunte și la CES 2016. O campanie pe Kickstarter extrem de interesantă anunțată de curând este cea pentru Teslasuit. Acesta ar urma să fie un costum care le va permite jucătorilor ”să simtă consecințele acțiunilor lor în timp ce se joacă”.

După cum scrie site-ul Geeky Gadgets, costumul este alcătuit în prezent din doar trei module diferite: unul E-Haptic, unul de tipul ”Motion Capture”, pentru înregistrarea mișcărilor și unul pentru controlul temperaturii. De asemenea, sistemul include un mini PC cu un procesor quad-core de 1GHz, cu 1GB RAM și 16GB pentru date, toate acestea fiind susținute de o baterie cu o capacitate de 10.000 mAh.

În ceea ce privește sistemul de operare, dezvoltatorii au inclus unul denumit TeslaOS, care poate funcționează alături de orice kit pentru realitate virtuală. ”Teslasuit este un sistem modular. Îți poți crea propriile versiuni. Dacă vrei să-ți înregistrezi mișcările sau controlul temperaturii, poți cumpăra un modul separat”, au scris cei de la Tesla Studios. În prezent, se pare că Tesla suit poate fi comandat pentru 1.500 de dolari.

Înainte de a face o astfel de investiție, însă, ar trebui să te asiguri că ai un calculator suficient de bun. Pentru a te bucura de cea mai bună experiență atunci când folosești un asemenea dispozitiv, procesorul grafic din calculatorul tău ar trebui să fie unul extrem de puternic. De șapte ori mai puternic decât media celor întâlnite în PC-urile gamerilor în ziua de azi. Iar această informație nu a fost furnizată de oricine, ci chiar de Nvidia.

Citește și:
Etichete: