04 dec. 2015 | 11:32

Noua aplicație Google Cardboard îți oferă experiențe 3D

ACTUALITATE
Noua aplicație Google Cardboard îți oferă experiențe 3D

Google tocmai a lansat o aplicație Cardboard puțin diferită de cea anterioară. Practic, acum poți uni pozele panoramice, pentru a obține imagini 3D și o experiență inedită cu realitatea virtuală.

Pe scurt, Cardboard Camera, disponibilă deocamdată doar pentru Android, îți transformă smartphone-ul într-o cameră VR pentru amatori. Când faci o poză, trebuie să procedezi ca în situațiile clasice, în care vrei să obții o poză panoramică. Atunci când le privești prin Cardboard, vor fi tridimensionale. Îmn plus, poți înregistra și sunet, ceea ce face experiența și mai interesantă, scriu oficialii de la Google pe blog.

Practic, acum Cardboard funcționează ca o aplicație care adaugă „adâncime” fotografiilor, arătându-ți diferite unghiuri. Luna trecută, Google a adăugat încă o actualizare aplicației, care permite vizionarea videoclipurilor direct pe Youtube cu ochelarii Cardboard. Actualizarea despre care vorbim acum, deși nu produce o schimbare chiar revoluționară, adaugă o notă distinctă.

via GIPHY

De asemenea, încă ceva demn de menționat, mai ales pentru fanii Star Wars, e că în curând vor putea avea o parte de o experiență desprinsă din celebra serie, printr-un dispozitiv pentru realitate virtuală. Aparent, dispozitivul de care vorbim este dezvoltat printr-o colaborare între Google și Verizon și va fi lansat oficial pe 2 decembrie. Va include experiența Google Cardboard Virtual Reality, care combină povestea Star Wars: The Force Awakens cu tehnologia realității virtuale de ultimă oră. Va veni la pachet cu o aplicație oficială Star Wars, disponibilă și pe iOS, și pe Android.

Așadar, să uităm de argumentul „cardboard nu e realitate virtuală în adevăratul sens al cuvântului”. Ceva ne spune că varianta aceasta va fi de încercat. Se pare că vor intra în magazinele Verizon pe 2 decembrie și că sunt patru versiuni, probabil numai bune de colecționat. Grupul din spatele proiectului, Industrial Light & Magic’s ILMxLAB, a lucrat la conținut mai mult de șase luni, așa că probabil că așteptările ne vor fi satisfăcute.