Cum imporți și exporți bookmark-urile din Chrome și Firefox

Cum imporți și exporți bookmark-urile din Chrome și Firefox

Există multe aplicații dedicate pentru managementul semnelor de carte din browser, dar nu ai nevoie de ele dacă vrei să știi cum imporți și exporți bookmark-urile din Chrome sau Firefox.

Majoritatea informațiilor pe care le introducem zilnic în browser nu sunt foarte utile pe termen lung. În definitiv, reprezintă doar o poartă către un univers online infinit și puteți ajunge la ea oricând și de oriunde. Atâta timp cât aveți acces la internet de pe smartphone, tabletă sau PC, nu prea aveți de ce să vă stresați în legătură cu informațiile din browser. Există însă o excepție foarte importantă de la această regulă și are legătură cu semnele de carte. Bookmark-urile sunt colecții de site-uri pe care le-ați adunat în foarte mulți ani și, dacă le pierdeți, ajungeți să vă frustrați teribil. Din acest motiv, ar fi bine să știi cum imporți și exporți bookmark-urile din browserul favorit, indiferent dacă este vorba de Chrome sau Firefox.chrome-bookmark-manager

Partea cea mai bună a acestui truc este că majoritatea browserelor generează fișiere HTML atunci când exportați semnele de carte, facilitănd importul lor dintr-un program în altul. Pentru a exporta bookmark-urile din Chrome, intrați în browser și apăsați simultan pe CTRL + Shift + O pentru a accesa Bookmark Manager sau intrați în meniul din dreapta sus, din spatele celor trei puncte și faceți click pe Bookmarks – Bookmark Manager. În noua fereastră, apăsați pe butonul organize și accesați ultima opțiune de la bază – Export bookmark to HTML File. Imediat se va deschide o fereastră de salvare. Alegeți o locație din computer în care vreți să puneți noul fișier la păstrare și confirmați cu Save. Din același meniu, folosind butonul Import Bookmarks from HTML file, puteți importa semne de carte salvate anterior.

firefox-bookmark-manager

În Firefox, după ce ați intrat în browser, apăsați simultan pe CTRL + Shift + B pentru a deschide librăria cu semne de carte. Apăsați pe butonul marcat Import and Backup și selectați Export Bookmarks to HTML. Alegeți destinația noului fișier și apăsați pe Save. Folosind același meniu Import and Backup, selectați Import Bookmarks from HTML dacă vreți să aduceți semnele de carte salvate anterior înapoi în Firefox.

Citește și: