Noul Firefox este mai stabil și performant ca niciodată

Noul Firefox este mai stabil și performant ca niciodată

În funcție de perioada pe care o petreceți pe internet, este inevitabil ca un browser precum Firefox sau Chrome să nu vă fi îngenunchiat la un moment dat sistemul. Se pare însă că se fac eforturi pentru prevenirea acestor situații.

Nu are nici o legătură cu suma pe care ați investit-o în laptopul sua desktop-ul vostru. În momentul în care ajungeți la 20-30 de taburi în browser-ul vostru preferat, începeți să vă ridicați întrebări în privința cantității de memorie RAM pe care o aveți în sistem și a procesorului care, subit, pare insuficient. Acesta set de circumstanțe se datorează în egală măsură conținutului online, care a devenit mai complex și mai animat în ultimii ani, cât și browserelor care nu sunt foarte eficiente în privința risipirii resurselor.

Din fericire, ocazional, un dezvoltator ia în calcul doleanțele utilizatorilor și schimbă radical modul în care funcționează un browser. Asta s-a întâmplat și zilele trecute cu Firefox. Prin intermediul celei mai recente actualizări lansate de Mozilla, popularul browser a devenit acum mult mai bun și mai stabil. Acest lucru a fost posibil prin separarea proceselor responsabile de generarea interfeței browserului de cele responsabile de generarea și afișarea conținutului web dintr-o pagină. ,,Asta înseamnă că atunci când o pagină web consumă o mare parte din puterea de procesare a computerului vostru, tab-urile, butoane și meniurile nu se vor mai bloca.

În principiu, astfel de afirmații sunt destul de greu de testat și s-ar putea, în mare parte, să avantajeze utilizatorii de sisteme mai slabe. În orice caz, odată cu trecerea timpului, beneficiul ar trebui să se simtă.

Dacă folosiți în mod regulat Mozilla Firefox, având în vedere că acesta se actualizează automat, sunt mari șanse să aveți deja acces la noile funcții. Există însă un mod destul de rapid prin care să verficați dacă în versiunea voastră s-a activat funcția intitulată e10s. În bara de căutare accesați, fără ghilimele, ,,about:support”. În dreptul funcției Multiprocess Windows ar trebui să apară e10s ca fiind activ, având în dreptul său ,,1/1 (Enabled by default.)”

Citește și:
Sursa: Ubergizmo