Cum creezi profiluri diferite în Chrome și la ce îți folosesc

Cum creezi profiluri diferite în Chrome și la ce îți folosesc

Browserul celor de la Google este unul surprinzător de versatil, dar cei mai mulți utilizatori nu știu cum poți crea profiluri diferite în Chrome.

Google Chrome, deja de ceva timp, este liderul global în materie de utilizatori. Asta nu înseamnă însă că cea mai mare parte dintre ei profită de toate funcțiile mai mult sau mai puțin evidente ce vă sunt puse la dispoziție de Google. Conceptul de profiluri, de exemplu, este complet abstract chiar și pentru utilizatorii avansați de Chrome, aceia care au o colecție stufoasă de extensii instalate constant și se bucură de sincronizarea istoricului și a semnelor de carte între laptop și mobil.

Profilurile au fost integrate în Chrome în urmă cu câțiva ani și se ascund în colțul din dreapta sus, în spatele numelui vostru de utilizator. În momentul în care aveți mai multe profiluri, pentru muncă și divertisment sau pentru persoane diferite, în spatele fiecărui profil se găsesc semne de carte diferite, un istoric al paginilor vizitate diferit, extensii sau pluginuri diferite și nu numai. Profilurile reprezintă un sistem simplu și eficient pentru a crea o separație între activitățile online pe care le întreprindeți acasă sau la muncă. Dacă aveți un singur sistem în casă cu care interacționează mai multe persoane, profilurile sunt o metodă mult mai clară pentru a nu vedea oricine istoricul de navigare, indiferent ce soluții ar încerca în acest scop.

Apropo, dacă vă ajută în anumite situații o astfel de soluție, puteți crea două – trei profiluri diferite în Chrome și le puteți accesa simultan, în ferestre diferite. profile-chrome-create

Cum creezi profiluri diferite în Chrome

Un simplu click în colțul din dreapta sus al browserului vă pune la dispoziție două opțiuni. Prima este Switch Person sau schimbă utilizatorul, iar a doua implică activarea modului de navigare incognito. Acesta din urmă nu vă salvează nimic din ceea ce accesați în Chrome, cu condiția să nu părăsiți tabul sau fereastra incognito. Momentan însă, ne interesează prima opțiune. Faceți un click pe Switch Person și ar trebui să întâmpinați o fereastră precum cea de mai sus. Apăsați pe Add person în dreapta jos sau dacă vreți ca cineva să navigheze 10 minute pe PC-ul vostru fără să vă faceți griji, folosiți butonul Browse as guest. Imediat se va deschide un tab nou în care cineva poate naviga fără să vadă semnele de carte sau extensiile instalate de către utilizatorul obișnuit de Chrome.

Revenind însă la butonul Add person din dreapta jos, accesați-l și introduceți numele pe care îl vreți asociat noului profil. Aveți în vedere că acesta ar putea rămâne afișat pe ecran timp de câteva ore sau zile în continuu. Ca urmare, ar fi bine să nu tastați ceva abstract sau indecent în asociere cu el. Din nou, asigurați-vă că nu vă vedere nimeni. Confirmați noul nume și, imediat după, veți fi nevoiți să asociați un cont de Gmail sau Google noului profil de Chrome.  Atfel, nu veți putea descărca sincroniza conținutul accesat între aparate diferite. profil-nou-chrome

Cum alegi dintre profiluri diferite de Chrome, cel pe care îl folosești

Implicit, în colțul din dreapta sus al Chrome, după ce ați creat mai mult de două profiluri, veți putea schimba între ele. Practic, veți putea desena dacă vreți forma celui de a-l doilea profil, în loc să se rătăcească online și să devină greu de identificat printre multe alte avatare.

Pentru a alterna profilurile folosite în Chome, cel mai simplu este să apăsați pe numele vostru de profil din dreapta sus și să alegeți Switch Person. Apăsați pe acel buton și, în noua fereastră, selectați al doilea nume de utilizator. În cazul nostru, acela este Playtech.ro. Pentru a schimba și mai rapid între proflurile din Chrome, faceți click dreapta pe numele profilului din dreapta sus și alegeți-l pe celălalt. Există posibilitatea să vi se ceară numele de utilizator și parola Google, dacă acestea au fost asociate noului cont. Introduceți-le.

Puteți folosi profiluri diferite de Chrome pe Mac sau PC, în Rusia, SUA sau orice alt stat european. Indiferent de scenariu, sistemul este același. Creați noul profil și confirmați-l, schimbați cu ușurință între ele.

Citește și: