Cum transferi bookmark-urile din Safari în Chrome pe iPhone

Cum transferi bookmark-urile din Safari în Chrome pe iPhone

Deși cei mai mulți utilizatori de iOS folosesc browserul nativ, nu strică să știi cum transferi bookmark-urile din Safari în Chrome pe iPhone sau iPad.

Există foarte multe browsere bune pe iPhone, în afară de Safari. Eu personal folosesc Chrome. Firefox este de asemenea foarte bun și același lucru se poate spune și despre Opera mini sau Coast. Ultimele două sunt amândouă create de Opera. Cu toate că nu este deloc complicat să sari dintr-un browser în altul dacă vrei să deschizi o pagină web, în situația în care vrei să renunți complet la Safari, primul pas este să-ți sincronizezi semnele de carte. Lista stufoasă de bookmark-uri creată în câțiva ani de zile este fundamentală pentru o experiență facilă de navigare.

Procesul de transfer al bookmark-urilor nu este foarte simplu, dar dacă ați mai interacționat vreodată cu iCloud, nu ar trebui să întâmpinați nici un fel de dificultăți majore. În primul rând, intrați în Settings pe telefon sau tabletă la iCloud și bifați Safari. Următorul pas implică instalarea iCloud pe PC, după ce l-ați descărcat de la această adresă. Imediat după instalare, ar trebui să apară în dreapta jos lângă ceas. Opțional, îl puteți găsi și în bara de start. Porniți-l și autentificați-vă cu același nume de utilizator și parolă iCloud ca pe telefon. Dintre opțiunile prezentate, este important să bifați Bookmarks, să apăsați pe Options în dreptul respectivului text și să bifați Chrome. Apăsați pe Apply. Imediat ar trebui să fiți invitați să instalați extensia iCloud pentru Chrome, ce permite iCloud să vă controleze bookmark-urile din respectivul browser. Opțional, o puteți descărca direct de la această adresă. Dacă sunteți întrebați ce să se întâmple cu semnele de carte pe care le aveți deja în Chrome, alegeți ca acestea să fie combinate cu cele din Safari – Merge.

Ultimul pas implică să vă asigurați că browserul Chrome de pe iPhone sau iPad comunică cu cel de pe PC. Pentru asta, trebuie să vă autentificați cu același nume de utilizator și parolă Google. În Chrome pe laptop sau desktop, intrați în Settings, iar în partea de sus a primei pagini de opțiuni apăsați pe Connect. Pe mobil, faceți un tap pe cele trei puncte din dreapta sus și intrați la Setări. Tot în partea de sus, veți avea posibilitatea să vă autentificați. După această etapă, în câteva secunde sau minute, semnele de carte ar trebui să fie sincronizate, iar orice modificare aduse listei de bookmark-uri ar trebui să se reflecte atât în Chrome, cât și în Safari.iCloud Chrome Safari bookmark extensie

Citește și: