Bugatti Chiron este lansat oficial, cu un pret excentric și specificații absurde

Bugatti Chiron este lansat oficial, cu un pret excentric și specificații absurde

La câteva luni după ce existența sa a fost confirmată de producător, noul Bugatti Chiron a fost anunțat oficial.

Creatorii mașinilor demne de postere în camerele adolescenților au anunțat noul lor bolid exclusivist. Cum era de așteptat, acesta are un amalgam de specificații de top cu un preț ce nu pare ancorat în realitate.

Noul Bugatti Chiron a fost prezentat în detaliu zilele trecute la Târgul Auto de la Geneva. Această mașină poartă numele lui Louis Alexandre Chiron, persoana care a jucat un rol vital în stabilirea liniei de lux a Bugatti.

Tot la Geneva au fost făcute publice detaliile legate de disponibilitatea automobilului împreună cu fotografiile de presă oficiale. În ceea ce privește specificațiile aferente bolidului, acestea sunt menite să vă lase cu gura căscată. În primul rând, Bugatti Chiron este construit în jurul unui motor de 8 litri W16 ce a fost recreat de la zero pentru acest model. Împreună cu patru turbo charger-e acest ansamblu de motorizare este capabil de 1500 de cai putere. În cazul în care apreciați mai bine specificații în momentul în care le asociați timpului de accelerare de la 0 la 100 Km/h, în cazul noului Bugatti este de 2,5 secunde. Viteza maximă a fost limitată la ,,doar” 430 kilometri pe oră, deși poate să meargă mult mai repede decât atât.

Dacă specificațiile nu v-au convins că vorbim de un model exclusivist, Bugatti Chiron are nevoie de niște cauciucuri speciale create în colaborare cu Michelin pentru a atinge vitezele astronomice de care este capabil. În principiu, Veyron era considerată o hyper mașină de lux, dar Chiron ridică standardul câteva trepte mai sus.

În total vor fi produse 500 de unități Bugatti Chiron, iar până la ora actuală s-au vândut deja o treime dintre ele, deși sunt șanse foarte mari ca și restul să se evapore. Prețul de achiziție este de 2,6 milioane de dolari.

Bugatti Chiron in test

Bugatti Chiron masina d elux

Bugatti Chiron 450km pe ora

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron 7

Bugatti Chiron 10

Bugatti Chiron 13

Bugatti Chiron 14

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron 11

Bugatti Chiron 8

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron faruri

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron pret

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron viteze

Bugatti Chiron cheie

Bugatti Chiron interior

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron ce amai rapida masina

Bugatti Chiron 15

Bugatti Chiron 12

Bugatti Chiron stopuri

Citește și: