Bugatti Chiron pășește pe urmele Veyron

Bugatti Chiron pășește pe urmele Veyron

După o lungă perioadă în care Bugatti Veyron a fost cea mai sprintenă mașină de serie din lume, francezii implicați in proiect speră să-și mențnă titlul și dominația globală folosind alt model, mai nou.

Creațiile celor de la Bugatti nu au fost niodată foarte feminine, iar în perioada 2015 – 2016 trendul masculin se menține. Cât timp s-a comercializat, Veyron a ajuns în mâinile unor oameni cu bugete generoase, iar urmașul va fi la fel de rar. Închiderea producției pentru Bugatti Veyron se va transpune în inițierea programului pentru asamblarea primelor Bugatti Chiron.

Conform declarațiilor directorilor de la Bugatti, Chiron continuă să incorporeze foarte multe semne de întrebare, atât vizavi de preț, cât și de performanță. Modelul de mai sus este doar o variantă posibilă pentru designul automobilului. Pe de altă parte, Bugatti Chiron va intra în reprezentanțele companiei pe poziția de lider la capitolul viteză. Practic, aceasta va fi noua mașină ce se produce în serie capabilă de cea mai impresionantă performanță brută. Fără să aibă măcar un preț aproximativ de comercializare, un număr semnificativ de unități au fost pre-comandate.

Bugatti Chiron va ajunge la primii mândri posesori cândva în 2016. Automobilul își va face debutul în cadrul Târgului Auto de la Geneva 2016. Numele mașinii vine de la Louis Alexandre Chiron, una dintre persoanele centrale în efortul materializării seriei de boliduri de top a companiei. Pentru a atrage atenția asupra individualității fiecărui exemplar, pe tetierele de la Chiron va fi brodată semnătura lui Louis Alexandre Chiron.

Trecând peste faptul că va fi cea mai rapidă mașină de serie, momentan nu se mai cunosc alte detalii tehnice despre Bugatti Chiron. Știm totuși că primul lot va consta din 500 de unități la un preț pe care nici măcar nu ni-l imaginăm.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: