Noul Bugatti Chiron va fi mai rapid și mai scump decât Veyron

Noul Bugatti Chiron va fi mai rapid și mai scump decât Veyron

Dacă Veyron nu vi se părea prea rapid sau prea scump, atunci ar trebui să vedeți modelul pe care cei de la Bugatii îl pregătesc pentru viitor.

Bugatti Veyron a fost o realizare impresionantă a inginerilor din cadrul companiei franceze, modelul 16.4 Grand Sport Vitesse reușind să atingă la un moment dat viteza impresionantă de 408.84 km/h. Însă, la începutul acestui an, Bugatti a anunțat că producția de Veyron a fost încetată în mod oficial. Acesta va fi înlocuit de către noul Chiron, un autovehicul al căruia singur scop este acela de a ”depăși Veyron la orice capitol”, după cum a declarat CEO-ul Bugatti.

Modelul a fost denumit Chiron în onoarea lui Louis Chiron, unul dintre cei mai importanți piloți Bugatti din trecut, și va avea un motor V16 de aproximativ 1.480 de cai putere și un preț cuprins între 2,2 și 2,5 milioane de euro. După cum scrie site-ul Popular Mechanics, viteza maximă va fi în jur de 483 km/h, Chiron fiind capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în nu mai mult de 2,3 secunde.

Din câte se pare, vor fi construite nu mai puțin de 500 de Bugatti Chiron, În condițiile în care numărul total de modele Veyron s-a ridicat la 450. Mai multe informații despre Chiron am putea afla anul viitor, odată cu debutul Salonului Auto de la Geneva.

Citește și:
Etichete: