Bugatti transformă o mașină virtuală în realitate

Deși a fost concepută în mod special pentru un joc video, Bugatti Gran Turismo a fost acum transformată în realitate.

După ce au încetat să mai producă modelul Veyron, cei de la Bugatti par a se concentra asupra unui nou autovehicul extravagant. Înainte de a introduce, însă, noul Chiron, producătorul francez se concentrează asupra unui lucru mult mai interesant. Astfel, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Bugatti a introdus Gran Turismo, un autovehicul care până de curând exista doar în mediul virtual, fiind creat special pentru unul dintre cele mai populare jocuri de curse.

După cum au declarat oficial din cadrul companiei, Gran Turismo include câteva din elementele care vor caracteriza designul implementat de companie pe viitor. Din punct de vedere al performanțelor, nu există foarte multe informații în legătură cu mașina în afara celor din jocul Gran Turismo. Din câte se pare, aceasta este capabilă să atingă viteze de peste 400 km/h de patru ori pe tură, fiind aproape la fel de rapidă precum modelele care concurează în tura de 24 de ore de la Le Mans.

Următorul autovehicul va fi denumit Chiron, în onoarea unuia dintre cei mai importanți piloți Bugatti din trecut, și va avea un motor V16 de aproximativ 1.480 de cai putere și un preț cuprins între 2,2 și 2,5 milioane de euro. După cum scrie site-ul Popular Mechanics, viteza maximă va fi în jur de 483 km/h, Chiron fiind capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în nu mai mult de 2,3 secunde. Din câte se pare, vor fi construite nu mai puțin de 500 de Bugatti Chiron, În condițiile în care numărul total de modele Veyron s-a ridicat la 450

Citește și: