Așa arată 100 de drone ”dansând” pe Simfonia a 5-a de Beethoven

Așa arată 100 de drone ”dansând” pe Simfonia a 5-a de Beethoven

Dronele sunt construite să filmeze sau să facă fotografii de la înălțimi considerabile cu o oarecare stabilitate și bani puțini. Uneori acestea pot pescui, filma, plimba cățelul și transporta oameni, dar rareori acestea pot face un spectacol impresionant de lumini într-un sincron perfect. 

Dorind să spargă recorduri, Intel a organizat într-un sincron impresionant 100 de drone care să ”danseze” pe Sinfonia a 5-a de Beethoven ce a fost cântată de o orchestră pe pământ, în timp ce altă ”orchestră” controla armata de drone din aer în tandem cu muzica.

Intel a organizat frumosul sincron în Germania la Flugplatz Ahrenlohe în Tornesch, iar evenimentul a fost transmis live în timpul deschiderii Intel în timpul CES 2016. Ca să fie treaba, treabă, Intel a chemat un reprezentat al Guiness pentru a consemna zborul dronelor în cartea recordurilor.

Guiness World Records a considerat zborul dronelor ca fiind cel mai mare zbor sincronizat din istorie unde o sută de drone au ”dansat” în tandem, fiind controlate prin telecomandă. La acest efort au contribuit Intel și Ars Electronica Futurelab  și au demonstrat capacitățile dronelor de a putea opera în tandem fără nicio problemă, atunci când e nevoie.

Ar fi interesant de știut ce fel de cipuri sau programe de sincronizare au folosit cei de la Intel și Ars Electronica Futurelab, însă e posibil ca Intel să țină tehnologia sub acoperire până când o mai mare implicare a companiei în industria dronelor ar putea avea loc.

Citește și: