24 mai 2014 | 09:10

Acum poți să îți scoți și câinele la plimbare cu drona

TEHNOLOGIE
Acum poți să îți scoți și câinele la plimbare cu drona

Drona este un dispozitiv care atrage atenția tot mai mult, utilitatea acesteia fiind în continuă creștere.

Drona Caine

De la anunțul lui Amazon cum că va livra pachetele de dimensiuni mici cu ajutorul dronelor, în viitorul apropiat, până la dronele militare capabile de a transporta o încărcătură de câteva sute de kilograme și chiar dronele folosite în scop comercial, drona este un dispozitiv care își poate dovedi utilitatea din ce în ce mai mult. Dacă ai, de exemplu, un animal de companie, un câine ar fi de preferat, și nu poți să îl scoți la plimbare din cauza activităților tale zilnice, ai putea să angajezi pe cineva să o facă în locul tău. Oamenii sunt însă inventivi și găsesc tot timpul modalități creative pentru a își rezolva problemele.

Jeff myers, videograf de meserie din New York, își scoate zilnic câinele la plimbare cu drona. Din câte observăm din clipul de mai jos, cățelul nu este deloc deranjat de faptul că nu este însoțit de stăpânul său, și chiar îi face plăcere să fie afară. Drona folosește camere pentru a detecta mișcarea câinelui și pentru a verifica starea acestuia. Până acum, nu au fost nici un fel de probleme în această activitate și toată lumea este mulțumită cu această metodă de plimbare a animalului de companie.

Desigur, există anumite probleme ce pot apârea în această situație, una dintre ele fiind modalitatea prin care drona ar trebui să curețe după ce își face câinele treaba. Oricum, trebuie depășită și o problemă de mentalitate, obișnuirea oamenilor cu această metodă de plimbare cu drona a câinelui.

Walking Dogs With Drones from Jeff Myers on Vimeo.