Xiaomi Mi Note este cel mai nou competitor chinezesc pentru iPhone 6 Plus

Xiaomi Mi Note este cel mai nou competitor chinezesc pentru iPhone 6 Plus

Xiaomi Mi Note este cel mai nou telefon de la compania chinezească, acesta urmând să concureze pe unele piețe împotriva lui iPhone 6 Plus.

Despre creșterea fabuloasă de anul trecut  a celor de la Xiaomi am vorbit de nenumărate ori. Compania chinezească a fost pentru foarte puțin timp pe locul trei în topul celor mai mari producători de smartphone-uri, fiind detronată ulterior de Lenovo. Xiaomi a fost, de asemenea, o companie destul de controversată, datorită asemănărilor dintre produsele lor și cele Apple în ceea ce privește design-ul. Se pare că noul an a adus cu el și o nouă strategie pentru chinezi, iar Xiaomi Mi Note, cel mai nou flagship al lor, nu împrumută multe elemente din design-ul Apple.

Dispozivul are sticlă pe ambele părți. Chinezii au denumit sticla de pe față ”2.5D”, iar cea de pe spate ”3D”. Xiaomi Mi Note are un ecran Full HD de 5,7 inci , cu 0,2 inci mai mare decât cel de pe iPhone 6 Plus. Lista de specificații mai include un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 de 2,5 GHz cu procesor grafic Adreno 330, 3GB RAM și o capacitate de stocare de 16 sau 64GB. Bateria este una de 3.000 mAh.

xiaomi mi note 1

Camera foto principală este de 13 megapixeli, iar ce secundară este 4 megapixeli. Pasionații de selfie-uri vor fi încântați să afle că această cameră foto de pe față are pixeli cu dimensiuni de 2 microni, tehnologie folosită și de cei de la HTC la telefoanele din seria One. Xiaomi Mi Note va fi disponibil pentru aproximativ 370 de dolari din 27 ianuarie, însă sunt șanse puține ca acesta să apară în Europa sau America de Nord.

Cei care doresc un telefon mai puternic ar putea lua în considerare varianta Pro care va fi lansată pe viitor. Xiaomi Mi Note Pro va avea 4GB RAM, un display QHD cu o rezoluție de 2.560 x 1.440 pixeli și va fi unul dintre primele smartphone-uri cu un procesor Qualcomm Snapdragon 810. Prețul acestuia va fi de aproximativ 520 de dolari.