Xiaomi Mi 4c, smartphone de top la preț de nimic

Xiaomi Mi 4c, smartphone de top la preț de nimic

La începutul anului, chinezii de la Xiaomi au lansat smartphone-ul Mi 4i pentru India, iar astăzi lansează Mi 4c, pentru piața din China. Astfel, Xiaomi a pus unul dintre cele mai bune procesoare pe un telefon care costă doar 204 dolari.

Telefonul este o variantă pentru China a modelului Mi 4i, dar vine cu suficiente schimbări încât lumea să vorbească despre acesta. Cele mai importante schimbări constau în existența unui procesor Qualcomm Snapdragon 808, același tip de procesor întâlnit pe smartphone-uri precum LG G4 și noul Moto X, și camera de 13 megapixeli cu funcția de autofocus.

O diferență constă în tipul de mufă pentru încărcare, modelul pentru India se încarcă prin micro-USB, în timp ce varianta îmbunătățită beneficiază de tehnologia USB Type-C. În plus, Mi 4c este puțin mai greu și are o baterie mai mică, dar totuși încă foarte satisfăcătoare, de 3.040 mAh. Pe lângă aceste aspecte, telefoanele au același display LCD 1080p de 5 inci, ambele sunt dual-SIM și rulează Android 5.0.

Potrivit celor de la Engadget, varianta cu 16GB de stocare și 2GB de RAM va costa 204 dolari, în timp ce modelul cu 34GB pentru stocare internă și 3GB de RAM va fi mai scump cu doar 31 de dolari. Prețurile sunt identice cu cele ale Mi 4i, deși dispozitivul este mult îmbunătățit.

xiaomi-mi4

Din păcate, Xiaomi Mi 4c va fi disponibil doar în China, iar dacă îți dorești un astfel de smartphone, va fi destul de greu să pui mâna pe unul. Cea mai apropiată variantă ar fi Asus Zenfone 2, care are specificații bune pentru prețul scăzut. Pe listă ar mai putea intra noul Moto G sau OnePlus 2, care totuși este ceva mai scump. Puteți verifica aici lista cu cele mai bune telefoane la prețuri accesibile.

Citește și:
Etichete: