USB Type China: Următorul telefon cu USB reversibil vine de la Xiaomi

USB Type China: Următorul telefon cu USB reversibil vine de la Xiaomi

S-ar părea că producătorii din China au început să adopte cele mai noi tehnologii pe smartphone-uri înaintea giganților din această industrie. Următorul telefon cu USB reversibil, de tip C, vine tot din China, mai exact, de la Xiaomi. 

Standardul USB Type-C a apărut ca un răspuns la nevoile utiilizatorilor, atât în ceea ce privește autonomia, cât și viteza de transfer a datelor. Cu toate că, treptat, majoritatea gadgeturilor vor ajunge să fie lansate cu acest tip de conector, deocamdată pe piață există un singur smartphone cu adevărat important care îl are în dotare: OnePlus Two.

Pe lângă acesta, am mai văzut unul sau două telefoane dotate cu USB Type-C, dar companiile sunt prea mici ca să aibă un impact adevărat asupra pieței.  Vestea bună este că Xiaomi se alătură pionierilor, iar următorul smartphone al gigantului din China ar putea face suficiente valuri.

Bin Lin, cofondator al companiei, a publicat pe rețeaua socială Weibo câteva imagini cu o parte din smartphone-ul Xiaomi Mi 4C din care vedem clar că este dotat cu noul port C.

Totuși, detaliul cel mai interesant constă în încărcător, care vine cu o mufă microUSB căreia îi poate fi atașat un capăt special, compatibil cu portul Type-C al telefonului. Asta este o decizie foarte inspirată din partea companiei, având în vedere că, dacă nu se întâmplă să fii utilizator al tehnologiilor Apple, sigur ai în preajmă două sau trei încărcătoare microUSB.

Folosesc OnePlus Two de aproximativ o săptămână, iar una dintre marile probleme este faptul că trebuie să car mereu cablul după mine dacă vreau să am telefonul încărcat constant. Acel capăt cu care va veni Xiaomi Mi 4C este foarte ușor de strecurat în portofel, iar când te vei afla acasă la un prieten și vei rămâne fără baterie, va trebui doar să îi ceri un încărcător obișnuit.

Totuși, sper că pentru Xiaomi conectorul C nu este un simplu artificiu de marketing și că gigantul va reuși să îi găsească ceva utilitate. De exemplu, OnePlus nu dispune de încărcare rapidă, pentru că era mai greu de dezvoltat de la zero pentru USB Type-C, lucru care constituie un dezavantaj clar.

Potrivit Techno Buffalo, Xiaomi Mi 4C va putea fi cumpărat începând cu data de 23 octombrie, dar va fi destul de cumpărat, având în vedere că producătorul își vinde produsele doar pe câteva piețe din Asia, dar și că stocul va fi limitat la 100 mii de unități.

Rămâne de văzut când nume mai sonore din industria telefoanelor mobile vor veni cu propriile lor modele.

xiaomi usb type c 1

Citește și: