09 feb. 2015 | 18:04

Windows 10 pentru mobil apare iar în imagini: Noi schimbări scoase în evidență [FOTO]

ACTUALITATE
Windows 10 pentru mobil apare iar în imagini: Noi schimbări scoase în evidență [FOTO]

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, iar acum avem parte de noi imagini cu variante pentru mobil a acestuia.

În urmă cu câteva zile, v-am prezentat câteva imagini cu versiunea ”Technical Preview” a Windows 10 pentru dispozitivele mobile. Nu a trecut foarte mult timp și acum avem iar parte de imagini care trădează noi caracterisitci ale sistemului de operare.

Unul dintre primele lucruri care ies în evidență este tastatura. Tastarea cu o singură mână pe dispozitivele cu ecrane mai mari de 5,5 inci este de-a dreptul imposibilă pentru unii. Din acest motiv, Microsoft se pare că va introduce opțiunea de a alinia tastatura de la stânga, sau de la dreapta, ușurând astfel procesul de introducere a caracterelor.

O altă adiție notabilă este aplicația pentru înregistrare a vocii. Cum nicio versiune Windows Phone nu a adus până acum vreo aplicație nativă pentru înregistrare a vocii, Windows 10 va fi primul care va beneficia de un astfel de software de la început. Conform celor de la Windows Central, nu veți putea înregistra peluri cu ajutorul ei, dar sunetele înregistrate vor putea fi distribuite prin mail sau OneDrive.

Preview-ul tehnic oficial va fi disponibil tuturor dezvoltatorilor în cursul lunii viitoare, moment în care vom putea obține mai multe informații. Când vine vorba de Windows 10 pe dispozitive mobile, vor fi aduse în primul rând schimbări la nivelul interfeței. Xbox One și interfața sa vor fi surse de inspirație, iar astfel Microsoft încearcă o uniformizare a limbajului de design între platformele sale. De asemenea, este așteptat și browser-ul Spartan care să înlocuiască Internet Explorer. Puteți citi mai multe despre Windows 10 pe Playtech aici.