Noi detalii despre disponibilitatea Windows 10 pe smartphone-uri

Noi detalii despre disponibilitatea Windows 10 pe smartphone-uri

Fanii Microsoft așteaptă cu sufletul la gură lansarea oficială Windows 10. Cu toate că despre versiunile de desktop și tablete se știu majoritatea detaliilor, nu același lucru se poate spune și despre versiunea pentru smartphone a noului sistem de operare.

Windows 10 este sistemul care urmează să unifice întregul ecosistem Microsoft. Acesta va rula pe PC-uri și tablete, console și smartphone-uri.

În plus, actualizarea de la Windows 7, 8 și Windows Phone 8 va fi gratuită și de ea se vor bucura aproape toți posesorii de dispozitive cu Windows.

Totuși, oficialii Microsoft, nu au explicat până acum care vor fi telefoanele care vor trece la Windows 10. Pe blogul companiei, reprezentanții au fost foarte vagi și au dat de înțeles că telefoanele low-end și cele mid-range ar putea să nu prindă actualizarea mult-așteptată.

Însă, s-ar părea că posesorii de terminale Windows Phone din spectrul de jos ar putea avea noroc, cel puțin dacă ne luăm după Joe Belfiore, vicepreședinte al diviziei de sisteme de operare din cadrul Microsoft.

Într-o postăre pe platforma Twitter, Belfiore a scris că Microsoft la o versiune de Windows 10 pentru telefoanele care au 512 MB RAM. ”Lucrăm la Win10 pentru 512MB și pentru Lumia 520. Ambiția noastră este de a face Win10 disponibil pentru astfel de dispozitive, însă funcționalitățile vor varia”, a scris acesta.

Windows 10 va veni, oficial, în toamnă și ar putea fi o adevărată revoluție, atât pentru utilizatori, cât și pentru gigantul din Redmond.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: