Nu toate telefoanele cu Windows Phone vor trece la Windows 10

Nu toate telefoanele cu Windows Phone vor trece la Windows 10

Microsoft a detaliat, zilele trecute, sistemul de operare Windows 10. Cu toate că acesta este proiectat să funcționeze atât pe laptopuri și tablete, cât și pe telefoane, nu toate smartphone-urile cu Windows Phone vor beneficia de actualizare.

Știm cum va arăta Windows 10 pe smartphone-uri și ce aduce în plus, dar Microsoft nu a spus nimic despre dispozitivele mobile care vor trece la acest sistem.

Acum avem cum să ne facem o idee. Într-o postare pe blogul companiei, reprezentanții Microsoft ne dau de înțeles că numai modelele mai performante de smartphone-uri cu Windows Phone 8 și Windows Phone 8.1 vor putea să ruleze noua versiune de Windows.

Mai mult, similar ca în cazul iPhone-urilor, nici telefoanele care vor primi Windows 10 nu vor avea toate setul întreg de funcționalități, sau numai smartphone-urile care vor veni nativ cu acest sistem vor avea acces la toate funcționalitățile.

”Windows 10 a fost proiectat să ruleze bine pe telefoanele Lumia disponibile în prezent. Ca la orice actualizare, nu toate telefoanele vor primi upgrade-ul și nu toate telefoanele vor putea beneficia de toate funcționalitățile Windows 10, iar unele funcții și experiențe vor necesita hardware mai avansat. Scopul nostru este ca majoritatea smartphone-urilor Lumia care rulează Windows Phone 8 sau Windows Phone 8.1 să se alăture ecosistemului Windows, alături de milioane de PC-uri și tablete care vor rula următoarea generație de Windows”, se arată pe blog.

Acestea fiind zise, este foarte posibil ca dispozitive low-end, precum Lumia 520, 530, 620 sau 630 nu vor primi actualizarea la Windows 10, iar 730 și 830 vor avea funcționalități limitate. Mai îngrijorați ar trebui să fie utilizatorii de smartphone-uri cu Windows Phone 8 produse de alte companii, precum HTC, având în vedere că Microsoft a vorbit numai despre telefoanele Lumia.

 

Citește și: