27 mai 2015 | 15:38

Trucuri pe WhatsApp pe care oricine ar trebui să le știe

TUTORIALE
Trucuri pe WhatsApp pe care oricine ar trebui să le știe

Trucuri pe WhatsApp sunt extrem de multe, iar în continuare le vom menționa pe cele care vă îmbunătățesc cel mai mult experiența din timpul utilizării.

WhatsApp beneficiază de una dintre cele mai numeroase comunități, având peste 800 de milioane de utilizatori activi în toată lumea. Facebook a plătit nu mai puțin de 19 miliarde de dolari pentru companie, iar Mark Zuckerberg a justificat această sumă afirmând că WhatsApp este una dinte puținele aplicații care au potențialul de a atinge un miliard de utilizatori.

Pentru cei care folosesc aplicația zilnic, WhatsApp nu mai este demult un mister. Alții, însă, probabil nu sunt conștienți de numărul mare de posibilități pe care WhatsApp li-l oferă. Din această cauză, am alcătuit o listă cu unele dintre cele mai bune trucuri pe WhatsApp de care vă puteți folosi în prezent pentru a avea parte de o experiență mai bună.

Trucuri pe WhatsApp – Cum transferați conversațiile

În cazul în care aveți un telefon Android cu un card microSD, este foarte ușor să salvați conversațiile. Selectați meniul, apoi ”Settings”, ”Chat Settings” și ”Blackup Conversations”. Informațiile vor fi transferate ulterior, odată cu cardul. Dacă nu aveți card, va fi nevoie de un manager de fișiere pentru a accesa sdcard/WhatsApp, locația la care sunt stocate datele, și pentru a le transfera. Pentru iOS, instrucțiunile complete pot fi găsite pe site-ul Apple.

WhatsApp backup

Cum ascunzi activitatea

După cum probabil știți, în dreptul contactelor apare de multe ori expresia ”Last seen on…”. În cazul în care vreți să vă ascundeți activitatea, trebuie să acceasți meniul, urmat de ”Setting”, ”Account” și ”Privacy”. La ”Status” puteți selecta ”Nobody”, iar atunci nimeni nu va mai putea vedea când ați fost activ pe WhatsApp ultima oară. Trebuie menționat că din acel moment, nici voi nu veți mai putea vedea activitatea altora.

WhatsApp Status

Trucuri pe WhatsApp – Cum securizezi aplicația

În cazul în care vreți o protecție sporită pentru conținutul din WhatsApp, puteți apela la una dintre numeroasele aplicații disponibile pe Android, Windows Phone și BlackBerry. Pe Google Play Store puteți găsi soluții precum Messenger and Chat Lock, AppLock și Smart AppLock. De cealaltă parte, pentru Windows Phone există WhatsApp Locker, iar pentru BlackBerry, Lock for Whats Messenger.Utilizatorii de iOS încă nu au acces la o asemenea soluție.

whatsapp securizare

Cum verifici ora la care a fost citit mesajul

Atunci când cele două semne ”check” de sub mesaj sunt albastre, acesta a fost citi de către destinatar. În cazul  în care vreți mai multe informații, puteți ține degetul apăsat pe mesaj, iar apoi puteți selecta ”Info”.

WhatsApp seen

Trucuri pe WhatsApp – Cum folosești aplicația pe PC

WhatsApp vă dă posibilitatea de a accesa aplicați de pe PC. Este necesar să aveți telefonul conectat la internet în acel moment, deoarece sincronizarea se face pe web. Odată ce accesați aplicația online web.whatsapp.com, va trebui să scanați un cod QR folosind opțiunea WebWhatsApp din meniul aplicației mobile.

Din acel moment, vă vor apărea toate contactele și conversațiile pe ecran. După cum scrie și pe site, este recomandat ca telefonul să fie conectat la o rețea WiFi pentru a limita traficul de date.

whatsapp web

Cum oprești notificările pentru o conversație

Notificările pentru anumite grupuri sau conversații pot deveni enervante de multe ori. Pentru situațiile în care nu mai vreți notificări, dar nici nu vreți să părăsiți un grup, WhatsApp vă oferă o posibilitate. Utilizatorii de iPhone sunt nevoiți să deschidă grupul, să facă click pe subiect pentru a vedea informațiile și să selecteze ”Mute”.

Pentru cei cu Android, lucrurile sunt și mai simple. Mai întâi este deschis grupul, selectat meniul din dreapta sus și se dă click pe ”Mute”. Aveți opțiunea de a opri notificările pentru 8 ore, o săptămână, un an sau pentru totdeauna, prin debifarea opțiunii ”Show Notifications”.

WhatsApp notificari

Trucuri pe WhatsApp – Cum scoți fotografiile din galerie

Este posibil să nu vreți pozele din WhatsApp să fie afișate în galeria care conține imaginile realizate cu camera foto. În acest caz, cei cu iOS trebui să acceseze ”Settings”, ”Privacy”, ”Photos” și apoi să dezactiveze opțiunea ”WhatsApp”. Utilizatorii de Android vor fi obligați să utilizeze un manager de fișiere pentru a accesa locația sdcard/WhatsApp/Media. În fiecare dosar care vă interesează va trebui să selectați ”New” din stânga jos și să creați un fișier denumit ”.nomedia”.

WhatsApp nomedia

Cum recuperezi mesaje șterse

Uneori se întâmplă să mai ștergem un mesaj, doar pentru a realiza mai târziu că acest ne era necesar dintr-un anume punct de vedere. WhatsApp face backup la mesagerie în fiecare dimineață la ora 4, iar dacă vreți să recuperați mesajele șterse, cea mai ușoară metodă este să dezinstalați și să reinstalați ulterior aplicația. Atunci veți avea opțiunea de a restabili baza de date cu mesajele din ultimele șapte zile.

Utilizatorii de Android pot avea acces și la mesajele mai vechi de șapte zile prin instalarea unei aplicații pentru administrarea fișierelor. Acestea vor putea fi găsite în locația ”sdcard/WhatsApp/Databases”. Fișierul care vă interesează trebuie redenumit msgstore.db.crypt, iar apoi trebuie să accesați ”Settings”,”Apps” și ”WhatsApp”. Faceți click pe ”Clear Data” și restabiliți în continuare baza de date.

Trucuri pe WhatsApp – Cum pui scurtături pentru conversații

Majoritatea utilizatorilor au diverse conversații pe WhatsApp pe care le accesează în fiecare zi. În astfel de situații, scurtăturile se pot dovedi de mare ajutor. Din fericire, WhatsApp vă permite crearea acestora, pentru a putea accesa mesajele care vă interesează mult mai rapid. Din păcate, însă, acest lucru este posibil doar pe Android, nu și pe iOS.

Astfel, pentru a crea o scurtătură trebuie doar să țineți degetul apăsat pe o conversație anume. Din lista care vă va apărea selectați ”Add conversation shortcut”. O iconiță rotundă va fi plasată pe ecran, aceasta purtând numele celui cu care vorbiți și folosind poza sa pentru profil.

conversatii whatsapp

Cum trimiți multe mesaje private fără a crea un grup

Cu toții știm ce a pățit un utilizator de iPhone în urmă cu câteva luni, acesta creând o conversație cu toate fetele cunoscut pe Tinder, când voia de fapt să trimită câte un mesaj privat pentru fiecare. În iMessage este imposibil acest lucru, dar WhatsApp nu vă va dezamăgi. Funcția ”Broadcast” vă permite să trimiteți mai multe mesaje către diferite persoane fără a crea un grup.

Pe Android nu trebuie decât să selectați ”New Broadcast” din meniu. În cazul iOS, este necesar să selectați ”Chats”, apoi ”Broadcast Lists” și ”New List”. Conform celor de la TechRadar, răspunsurile persoanelor care primesc mesajul nu vor fi văzut decât de cel care a inițiat conversația.

WhatsApp broadcast