Aplicații de chat care ne-au scăpat de coșmarul facturilor mari: WhatsApp, Skype și noul val

Aplicații de chat care ne-au scăpat de coșmarul facturilor mari: WhatsApp, Skype și noul val

Aplicații de chat pentru telefoane mobile ne-au făcut întâi să uităm de clasicele mesaje text. Se pare că următorul pas este să renunțăm și la apelurile obișnuite, astfel încât noțiunea de extracost ne va fi complet străină, în curând.

Motivele pentru care aplicații de chat precum WhatsApp au câștigat atât de multă popularitate sunt evidente. În afară de faptul că pot fi descărcate gratuit, se folosesc de o conexiune la internet pentru a funcționa și asta face ca mesajele și apelurile de voce să fie gratuite. Aceste elemente constituie avantaje financiare considerabile, mai ales atunci când folosești conexiunea WiFi. Așadar, grație lor, am și uitat cum e să ai extra cost la factură.

Aplicații de chat populare: WhatsApp și Messenger

Toată lumea știe cum funcționează WhatsApp, fiind cea mai populară aplicație de chat pentru mobil. Potrivit statisticilor, numără în prezent mai mult de un miliard de descărcări și câteva sute de milioane de utilizatori. În afară de faptul că este valabilă pentru toate platformele, mai este preferată pentru ușurința în utilizare, i se aduc în mod constant actualizări, nu are reclame și solicită doar o taxă modică de un dolar pe an. Până de curând, posibilitatea de a efectua apeluri de voce folosind WhatsApp era rezervată pentru câțiva utilizatori. Acum, grație celui mai nou update, toți cei ce folosesc aplicația vor beneficia de acest serviciu.

Poți descărca WhatsApp pe mai multe platforme, cele mai populare fiind Android, iOS, și Windows Phone. Celelalte sunt pe site-ul aplicației.

WhatsApp si Facebook

Bineînțeles, nu putem uita de Facebook Messenger, care a încetat de ceva timp să mai fie o simplă aplicație de chat. Poți efectua apeluri de voce la fel de simplu ca de pe oricare dintre celelalte aplicații menționate, iar datorită celor 40 de add-ons a devenit mult mai amuzantă și interactivă. Cu un singur click, ai la dispoziție o gamă largă de GIF-uri, Memes, Stickere și alte elemente adiacente banalului chat. În plus, mai nou îți poți plăti și datoriile, dar dacă ești în SUA. Toate astea cu un consum relativ redus de trafic.

Facebook Messenger

Aplicații de chat: Trioul Skype, Viber și Hangouts

Skype este numărul 1 în lume ca aplicație pentru chat cu suport audio-video. Este o opțiune perfectă pentru conversațiile între persoane aflate în colțuri diferite ale lumii. Este compatibil cu toate platformele, oferă calitate audio-video premium și transferul de fișiere este rapid. În plus, poți face conferință cu mai multe persoane, fiind utilizată și în companii pentru așa ceva. Aplicația este disponibilă în Play Store, App Store și Windows Store.

skype for ipad

O altă aplicație care a câștigat popularitate în primul rând pentru posibilitatea de a efectua apeluri gratuite este Viber. Poți suna chiar și persoanele care nu au cont de Viber, dar vei fi taxat ca pentru un apel de voce obișnuit. Aceasta e disponibilă aici pentru iOS, aici pentru Android și aici pentruWindows Phone.

viber

Google Hangouts este o altă aplicație gratuită și eficientă, creată de Google, care s-a bucurat de un feedback pozitiv din partea utilizatorilor. Totuși, unii dintre ei s-au arătat enervați de faptul că Google o preinstalează în Android. Oferă calitate video bună, chiar și în conversațiile în grupuri de până la 10 persoane simultan. Ceea ce îi lipsește acestui serviciu este compatibilitatea cu toate sistemele de operare pentru telefoane. Este disponibilă pentru iOS și Android, dar nu și pentru Windows Phone.

hangouts