WhatsApp primește funcția de apelare și pe iPhone

WhatsApp primește funcția de apelare și pe iPhone

După multiple experimente şi amânări, cei de la au decis să aducă şi utilizatorilor de iPhone posibilitatea realizării de apeluri vocale prin VoIP.

E foarte greu să introduci o funcţie nouă într-un serviciu folosit global de i, iar cei de la WhatsApp ştiu foarte bine acest lucru. Din acest motiv, în momentul în care au anunţat că vor introduce posibilitatea realizării de apeluri vocale prin intermediul popularei aplicaţii, era evident că propagarea nu se va petrece peste noapte.

Deja de câteva luni, cei de la WhatsApp au început să ofere unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori acces la noua funcţie. Întâi, posesorii de dispozitive cu Android şi-au putut suna prietenii folosind programul de mesagerie. Tot atunci, inginerii de la WhatsApp au promis că nu va dura decât câteva săptămâni până când utilizatorii de iPhone se vor bucura de aceeaşi funcţionalitate. Inevitabilul s-a produs.

Cea mai nouă versiune de WhatsApp, pe care o puteţi instala gratuit din AppStore, include în log-ul de schimbări o referinţă clară la deblocarea apelurilor telefonice prin VoIP – Voice over Internet Protocol pe iOS. Cum se întâmplă de altfel şi pe Viber sau Skype, apelurile telefonice prin intermediul aplicaţiei deţinute de Facebook vor fi gratuite. Singura condiţie este ca şi persoana de la capătul celălalt al firului să folosească WhatsApp şi să aveţi amândoi o conexiune stabilă la internet.

Din păcate, chiar şi cu această versiune, va trebuie să aşteptaţi câteva săptămâni până când noua funcţie va fi disponibilă în zona în care vă aflaţi. Acelaşi update include un buton de acces rapid aplicaţia de cameră şi la fluxul vostru de fotografii cu scopul de a trimite mai rapid prietenilor momentele imortalizate. Puteţi, de asemenea, să trimiteţi mai multe clipuri video simultan.