Cum vorbea Mark Zuckerberg despre rețeaua anonimă ”The Facebook” acum 11 ani [VIDEO]

Pe 28 aprilie 2004, un tânăr pe nume Mark Zuckerberg vorbea despre noua sa rețea socială denumită ”The Facebook”.

Facebook are în prezent peste 1,4 miliarde de utilizatori în toată lumea, dar în urmă cu 11 ani, numărul acestora era mult mai mic. Site-ul care la vreme aceea se numea ”The Facebook” avea în jur de 100.000 de utilizatori și era disponibil studenților din cadrul mai multor universități din  Statele Unite ale Americii.

Materialul în care Zuckerberg vorbea despre rețeaua sa socială a fost publicat recent pe internet de către cei de la CNBC. ”La început speram să avem 400-500 de utilizatori. Harvard nu avea un Facebook (n.r. – album foto cu studenții) așa că speram să umplem acest gol. Acum am ajuns la cifra de 100.000 de utilizatori”, a declarat directorul rețelei sociale pentru CNBC în anul 2004.

În ultimii ani, Facebook s-a dezvoltat extrem de mult, una dintre cele mai interesante inițiative ale sale fiind Internet.rog. Scopul organizației pare măreț, de a aduce internetul la îndemâna cât mai multor utilizatori. În prezent, peste o treime din populația lumii are acces la internet, iar rata de adopție nu depășește 9% anual. Cifrele nu sunt deloc pe placul companiilor de tehnologie, iar un gigant precum Facebook are toate interesele să sporească nivelul penetrării internetului la nivel global.

Oficial, Facebook există din 4 februarie 2004, fiind în principal creaţia lui Mark Zuckerberg ajutat de câţiva prieteni şi chiar de fraţii Winklevoss care aveau mai târziu să-l dea în judecată pentru că le-a furat ideea. Totuşi, înainte de Facebook a fost Facemash în octombrie 2003. Acolo, Zuckerberg a combinat pozele studentelor cu un sistem de calificative. Era un site conceput pe ideea „hot or not“. Pentru a face rost de informaţii şi poze, el a spart serverele Harvard pe care erau ţinute aceste „facebooks“ – cataloage online cu poze şi o scurtă descriere a studenţilor. Mai multe în legătură cu rețeaua socială puteți citi pe Playtech aici.

 

14:02 30.04.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video