WhatsApp e o platformă imensă: Unul din nouă oameni o folosește

WhatsApp e o platformă imensă: Unul din nouă oameni o folosește

Creşterea numărului de nu pare să încetinească prea curând, cea mai nouă statistică publică ducând valoarea la 800 milioane.

În timp ce Facebook, proprietarul WhatsApp, a ajuns la valoarea fabuloasă de 1,4 miliarde de utilizatori, populara platformă de mesagerie cross-platform a atins propriul prag impresionant. Jay Koum, CEO-ul WhatsApp, a anunţat zilele trecute print-o postare pe Facebook ,,acum servim 800.000.000 de utilizatori activi în fiecare lună”. Această valoare este cu atât mai remarcabilă cu cât nu ia în calcul numărul utilizatorilor înregistraţi pe platformă, cifră care ar fi fost mult mai mare. În definitiv, foarte mulţi şi-au făcut conturi pe WhatsApp şi nu le-au mai folosit sau şi-au făcut cont pe un telefon, iar pentru că şi-au schimbat numărul, vechiul cont a devenit inactiv.

Cu alte cuvinte, WhatsApp îşi menţine statutul de lider necontestat al aplicaţiilor de chat disponibile pe aproape orice platformă. Valoarea de 800 de milioane de utilizatori este net superioară numărului de persoane ce folosesc Viber, BlackBerry Messenger, Line şi altele.

Deşi în mod obişnuit am afirma că ar trebui ca în curând creşterea înregistrată de WhatsApp să stagneze, nu este deloc aşa. În contextul în care creatorii serviciului tocmai au introdus posibilitatea realizării de pe platformă pe Android şi, în curând, pe iOS, Skype, Viber sau Tango vor avea şi mai mult de suferit. Cu alte cuvinte, ar trebui să dureze mai puţin decât aţi crede atingerea pragului de un miliarde de utilizatori activi.

 

Citește și: