Tizen este ideal pentru telefoane low-end: ce crede Samsung despre sistemul său de operare

Tizen este ideal pentru telefoane low-end: ce crede Samsung despre sistemul său de operare

Samsung nici nu a lansat bine primul său telefon cu Tizen și deja susține că acesta este cel mai bun sistem de operare pentru dispozitivele low-end.

Până la a fi lansat, Samsung Z1 a trecut prin numeroase etape. Mai întâi a fost doar un zvon, după aceea a fost confirmat, amânat, iar acum, în sfârșit, oficial anunțat. Dar nu a fost nevoie să treacă foarte mult timp pentru ca cei de la Samsung să facă niște afirmații pretențioase în legătură cu sistemul de operare debutant pe piața smartphone-urilor.

În ciuda acestor declarații, compania sud-coreeană menționează faptul că nu are de gând să abandoneze alte sisteme de operare (Android și Windows Phone); cel puțin, nu în viitorul apropiat. După cum scriu și cei de la Android Headlines, pentru moment, Tizen este doar un nou mod prin care Samsung descoperă alte metode prin care poate aduce experiențe mai bun miliardelor de dispozitive folosite zilnic.

Samsung Z1 tizen 33

De remarcat este încrederea pe care gigantul sud-coreean o are în Tizen, declarând că este mai ”ușor” decât orice alt sistem de operare mobil de pe piață. Eficiența ar urma să fie principalul său atu, Tizen fiind capabil să ofere performanțe foarte bune chiar și cu un hardware slab. Cu alte cuvinte, va fi ideal pentru telefoanele low-end de pe piață. Cum nu foarte mulți au apucat să testeze sistemul de operare, acest lucru nu poate fi încă probat. Dacă se dovedește a fi un succes, Samsung Z1 ar putea fi primul pas spre crearea unui sistem de operare Tizen solid care ar putea peste mulți ani să concureze cu Android.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: