Primul smartphone cu Tizen: Samsung Z1 ar putea fi lansat în ianuarie anul viitor

Primul smartphone cu Tizen: Samsung Z1 ar putea fi lansat în ianuarie anul viitor

Samsung pare a fi gata în sfârșit să lanseze primul smartphone care rulează Tizen, sistemul de operare mobil dezvoltat de compania sud-coreeană.

Samsung Galaxy S5 cu 4G+ de la Orange (1)

Samsung a menținut până la acest moment o colaborarea strânsă cu cei de la Google, folosindu-se de diversele versiuni ale sistemului de operare creat de gigantul american pentru majoritatea dispozitivelor pe care le-a lansat pe piață. De ceva timp, însă, coreenii lucrează la propriul sistem de operare, motiv pentru care unii cred că pe viitor Samsung ar vrea să reducă dependența de Android, probabil până la punctul în care nu se vor mai folosi deloc de el. Primul telefon cu Tizen trebuia să fie Samsung Z. Acesta a fost anunțat în iunie 2014, însă a fost amânat ulterior. Nu s-a renunțat la ideea telefonului cu Tizen, iar acum au apărut noi informații în legătură cu modelul Samsung Z1.

collage tizen 1

Informația a fost preluată de cei de la Phonedog de pe contul de Twitter al utilizatorului @Maheshtelecom unde au fost publicate poze de la un eveniment secret care ar preceda lansarea oficială în India. În cadrul acestui eveniment au fost prezentate aspecte cheie ale telefonului. Din punct de vedere al specificațiilor, acesta nu va fi un telefon de top, urmând să fie cel mai probabil încadrat în rândul device-urilor low-end.

samsung z1 1

Samsung Z1 va beneficia de un ecran de 4 inci cu o rezoluție de 800 x 480 de pixeli, un procesor dual-core de 1,2 GHz, 768MB RAM și o capacitate de stocare de 4GB cărora li se pot adăuga alți 32 prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Camera foto principală va fi de 3 megapixeli, iar cea secundară va fi una VGA. Printre elementele importante de care va beneficia Tizen se numără modul pentru economisirea bateriei și hărțile offline HERE al celor de la Nokia. Prețul este necunoscut încă, dar telefonul ar putea fi lansat în India în luna ianuarie a anului 2015.

samsung z1 3

Citește și: