Samsung Z1 ar putea fi cel mai nou telefon cu Tizen

Samsung Z1 ar putea fi cel mai nou telefon cu Tizen

Cei de la Samsung se pare că se ambiţionează să nu renunţe la dezvoltarea platformei . Din acest motiv se pregătesc să lanseze Samsung Z1.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (16)

Deşi în ultima perioadă a fost foarte greu de aproximat destinul platformei Tizen, se pace că cei de la Samsung refuză să o dea uitării.

Timp de câteva luni au circulat online zvonuri referitoare la un terminal de vârf al sud coreenilor bazat pe platforma Tizen. La momentul respectiv, era vorba de . Pentru că acel gadget nu a mai ajuns niciodată pe piaţă, mulţi au fost curioşi cum va arăta alternativa. Aceasta se pare că va purta numele de SM-Z130H sau Samsung Z1. Va rula cea mai recentă versiune de Tizen, dar va avea o configuraţie entry-level.

Samsung z1-SM-Z130H-Dual-SIM-FCC-543x640

Cu numele de cod Kiran, Samsung Z1 are mari şanse să ajungă în lumea reflectoarelor pe 10 decembrie în India în cadrul unei conferinţe dedicate. Acesta va rula Tizen OS 2.3, cea mai recentă versiune a respectivului sistem de operare şi va avea un preţ foarte accesibil de doar 100 de dolari. Această valoare destul de mică pentru un telefon nesubvenţionat se va reflecta într-un panou WVGA de 4 inci, un procesor dual core Spreadtrum SC77275S tactat la 1,2 GHz şi un GPU Mali-400. Cantitatea de memorie RAM va fi egală cu 512 MB, în timp ce camera principală se va rezuma la 3,2 mega pixeli cu bliţ LED. Având în vedere rezoluţia VGA a camerei frontale, aceasta se va preta doar la teleconferinţe.

În ceea ce priveşte partea de conectivitate, ne aşteptăm la un dispozitiv Dual SIM cu conectivitate 3G, Bluetooth 4.0 şi Wi-Fi b/g/n. Nu va lipsi un modul radio FM pentru cei care nu s-au obişnuit până acum cu servicii online de streaming. La ora actuală, este foarte puţin probabil ca lansarea acestuia să mai întârzie foarte mult, având în vedere că deja a beneficiat de avizul celor de la FCC.

Citește și: