Samsung reduce dependența de Android și lansează primul telefon cu Tizen

Samsung reduce dependența de Android și lansează primul telefon cu Tizen

Samsung Z1 a fost lansat oficial în India. Acesta este primul telefon al sud-coreenilor care rulează Tizen, propriul lor sistem de operare.

A durat ceva timp, dar coreenii au lansat în sfârșit Samsung Z1, primul lor telefon cu Tizen. Sistemul de operare al celor de la Samsung apare deja pe majoritatea smartwatch-urilor produse de aceștia și va fi inclus și în Smart TV-uri pe viitor. Acum, se pare că acesta își va face apariția și pe smartphone-uri, pentru moment fiind vizate exclusiv cele din sectorul low-end.

samsung z1 tizen 22

Din punct de vedere al design-ului, acesta pare a fi similar cu cel din pozele care au apărut pe internet în urmă cu câteva săptămâni. Ecranul de pe Samsung Z1 este unul de 4 inci cu o rezoluție de 800 x 480 de pixeli. Dedesubt găsim un procesor dual-core de 1,2 GHz, 768MB RAM și 4GB spațiu de stocare a datelor. Acestora li se pt adăuga alți 64GB prin intermediul slotului pentru carduri microSD. Camera principală este una de 3,1 megapixeli, iar cea secundară este una VGA, așa că telefonul nu este unul recomandat celor pasionați de selfie-uri.

collage tizen 1

Bateria este una de 1.500 mAh, care probabil va avea o autonomie suficient de bună pentru majoritatea utilizatorilor. Conform celor de la Samsung, Tizen nu va solicita foarte mult telefonul, permițând în același timp navigarea mai rapidă pe internet și accesul ușurat la aplicații. Magazinul online Tizen cu aplicații a fost lansat deja online, iar Samsung Z1 este disponibil deja în India pentru echivalentul a 90 de dolari.

Samsung Z1 tizen 33

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: