Tastatura care te va ajuta să scrii mai bine și nici nu îți va ocupa spațiu inutil pe ecran

Tastatura care te va ajuta să scrii mai bine și nici nu îți va ocupa spațiu inutil pe ecran
12:15 13.02.2015

Phorm este o tastatură fizică ce apare pe ecran doar atunci când ai nevoie de ea, fără a-ți ocupa spațiu inutil pe ecran.

Primul iPhone a fost dispozitivul care a revoluționat industria telefoanelor mobile, însă chiar și acesta a trebuit să fac unele sacrificii în ceea ce privește tastatura. Astfel, tastaturile fizice au fost înlocuite de cele electronice pentru a economisi spațiu și pentru a putea monta ecrane tactile mai mari. Pentru cei de la Tactus Technology, însă, acest lucru nu a fost satisfăcător și au început să lucreze la o soluție care ca încorpora tot ce e mai bun din ambele tipuri de tastaturi.

Așa a luat naștere Phorm, un accesoriu care aduce înapoi experiența folosirii unei tastaturi fizice, de data aceasta fără a ocupa spațiu în plus pe ecran. La început, cei de la Tactus Technology voiau să creeze o tabletă care să beneficieze de o tehnologie unică: tastele ar lua o formă fizică în momentul în care aveți nevoie de ele. Trei ani au trecut de atunci, iar proiectul este acum gata de lansare. Dar nu mai avem de-a face cu o tabletă, ci cu o carcasă pentru iPad Mini care este dotată cu tehnologia menționată mai devreme.

Phorm are rolul de a-i ajuta pe utilizatori să tasteze mai ușor în modul ”Portrait”, fiind imposibil să o folosiți ”Landscape”. Elementele fizice care apar pe ecran nu sunt butoane menite să fie apăsate, ci indicatori pentru a vă da seama mai ușor de poziționare fiecărei taste în parte. Cei de la Verge au testat Phorm, ajungând la impresia că, deși este o idee foarte bună, indicatorii nu sunt destul de clari și tastarea pe tabletă fără a te uita la ecran este aproape imposibilă.

Phorm este activată de un switch situat pe spate în locul în care țineți de obicei degetele în momentul în care tastați. Sistemul funcționează pe baza unui lichid care este introdus pentru a ridica indicatorii și nu consumă energie. Prețul Phorm, pentru moment, este de 150 de dolari însă va putea fi achiziționată în curând pentru 99 de dolari.

loading...