Studiu: Utilizatorii de iPhone fac trafic de date proporţional cu diagonala ecranului

Studiu: Utilizatorii de iPhone fac trafic de date proporţional cu diagonala ecranului

Deşi ar putea părea o concluzie uimitoare, cei de la Critix au stabilit de curând că un iPhone 6 Plus consumă de două ori mai mult trafic decât un .

Dacă sunteţi utilizatori de iPhone şi v-aţi abonat la un serviciu de date limitat, publicat zilele trecute s-ar putea să fie de interes pentru voi.

La cererea publicului, cei de la Apple au lansat la finele anului trecut iPhone-uri supradimensionate. Acestea poartă numele de iPhone 6 – 4,7 inci şi iPhone 6 Plus – 5,5 inci. Deşi aţi fi tentaţi să credeţi că o diagonală mai apropiată de o tabletă decât de un smartphone limitează nivelul de uşurinţă cu care utilizaţi un gadget, s-a demonstrat că realitatea este exact invers. Cu cât aveţi un telefon al cărui ecran este mai mare, cu atât sunteţi tentaţi să-l folosiţi mai mult pentru navigat pe internet, streaming de filme, Facebook şi alte activităţi online. În acest context, o companie intitulată Citrix a concluzionat că o persoană care foloseşte un iPhone 6 Plus face de două ori mai mult trafic lunar decât o persoană care deţine un iPhone 6.

Dacă avem ca şi barometru acelaşi iPhone 6 Plus, dar ne întoarcem şi mai mult în timp cu termenul de comparaţie, mi se pare fascinant că cineva care se îndârjeşte să fie în 2015 utilizator de iPhone 3GS foloseşte de 10 ori mai puţin trafic de date. ,,Îndârjeşte” este cel mai potrivit termen, deoarece implică un anumit nivel de ambiţie să folosiţi un smartphone atât de lent, cu un ecran atât de mic, într-o piaţă în care aproape orice telefon este mai rapid şi mai potrivit pentru navigat pe internet.

Încercând să tragă o concluzie din raportul sintetizat mai jos, cei de la Citrix au afirmat că majoritatea celor care fac un efort financiar semnificativ pentru a-şi cumpăra un iPhone 6 Plus, ajung să-l folosească mai degrabă ca pe o tabletă, decât pe un telefon, fenomen care se manifestă printr-un consum de date suplimentar.

iphone-6-plus-data-601x640

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: