CES 2015: Samsung mizează pe Tizen pentru noua gamă de smart TV-uri

CES 2015: Samsung mizează pe Tizen pentru noua gamă de smart TV-uri

La CES 2015, cei de la Samsung vor prezenta, printre altele, și o gamă nouă de televizoare inteligente. Compania a declarat că toate modelele vor rula sistemul de operare Tizen OS.

tizen-tv-4_thumb.jpg

Sistemul de operare Tizen nu a avut o traiectorie foarte lină până acum, dar gigantul sud-coreean nu vrea să renunțe la el. Cei de la Samsung spun că au schimbat sistemul de operare de pe televizoarele inteligente, pentru că Tizen se conectează mai ușor la alte dispozitive, prin Wi-Fi Direct.

Mai mult, televizoarele se vor folosi de modulul Bluetooth incorporat pentru a se conecta automat la alte dispozitive Samsung din casă. Cu ajutorul acestei funcții, utilizatorii de smartphone-uri și tablete Samsung vor putea urmări canalele de la televizor și conținutul multimedia de pe el, fără ca TV-ul să fie aprins.

Reprezentanții companiei au mai declarat că televizoarele inteligente din noua gamă au acces la Playstation Now, Samsung Sports Live și platforma video Milk.

Cei de la LG au avut foarte mare succes cu platforma proprie webOS, așa că nu este de mirare că cei de la Samsung abordează aceeași strategie. Gigantul sud-coreean a folosit deja Tizen într-o serie de produse, precum aparate foto sau ceasuri inteligente și se pare că 2015 va fi anul în care Tizen va deveni un nume recunoscut în industrie.

Mai multe detalii despre noua gamă de smart TV-uri vom afla săptămâna viitoare, când va debuta la CES 2015.

Citește și: