Prototipul ce ar putea schimba mașinile electrice pentru totdeauna

Prototipul ce ar putea schimba mașinile electrice pentru totdeauna

În cadrul Salonului Auto de la Geneva, cei de la Goodyear au prezentat un prototip al unei roți capabile să genereze electricitate.

Goodyear, una dintre cele mai mari companii producătoare de anvelope pe plan mondial, a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva o roată care ar putea revoluționa industria automobilelor. Conform oficialilor companiei, roata ar fi capabilă să producă energie electrică, încercându-se astfel rezolvarea unei dintre cele mai mari probleme ale mașinilor electrice

Goodyear BHO3

După cum probabil știți, autonomia este cel mai mare minus al mașinilor electrice. Conform celor de la Dallas Morning News, acestea nu pot merge mai mult de 100 de mile fără a avea nevoie să fie reîncărcate. Modelul BHO3, așa cum este denumit prototipul creat de Goodyear, este capabil de a transforma căldura generată de roți în timpul deplasării în energie electrică.

Joe Zekoski, vice-președintele companiei, a declarat că BHO3 ”reinventează rolul pe care o roată îl va deține pe viitor. Compania își imaginează un viitor în care produsele sale sunt mai integrate cu mașina, iar șoferii, mai interesați de mediul înconjurător și mai versatili. BHO3 va fi dotată cu un material capabil să rețină căldura generată în mers, iar prin convertirea acesteia, să mărească autonomia unei mașini electrice. Goodyear nu a furnizat mai multe detalii, dar sperăm să aflăm mai multe despre noua roată în cursul acestui an.

Citește și: