Apple ar putea construi o mașină electrică: Va rivaliza cu Google și Tesla

Apple ar putea construi o mașină electrică: Va rivaliza cu Google și Tesla

Apple ar putea ataca și alte piețe pe viitor, iar cele mai noi zvonuri indică faptul că americanii ar vrea să construiască o mașină electrică.

Conform celor de la Reuters, Apple are de gând să se extindă pe o piață cu totul nouă pentru compania cu sediul în Cupertino. Aparent, Apple a angajat un număr destul de mare de experți în acest domeniu și a pornit un proiect denumit ”Titan”. Rezultatul acestui proiect ar urma să fie prima mașină electrică produsă vreodată de Apple. Trebuie însă menționat că acestea sunt, pentru moment, doar zvonuri. Dacă Apple lucrează într-adevăr la o astfel de mașină, sunt șanse ca proiectul să fie abandonat dacă lucrurile nu merg cum trebuie.

Zvonul nu este unul foarte nou. Acesta a apărut în urmă cu ceva vreme, când regretatul Steve Jobs încă mai făcea parte din companie. Reuters menționează de asemenea că Apple ar putea rivaliza și în acest sector cu Google dacă decide să-și construiască propriul monovolum capabil să se conducă singur.

Dar Apple lucrează constant la numeroase proiecte, unele despre care probabil nu am auzit niciodată și probabil nu vom auzi niciodată. Însuși Tim Cook a confirmat acest lucru. Dacă proiectul nu va fi abandonat, Apple ar putea concura direct pe viitor cu Tesla și Google. Mașinile fără șofer ar reprezenta o adiție importantă care le-ar putea conferi celor de la Google un avantaj important în fața viitorilor competitori. Dacă este să ne luăm după niște estimări Google, acestea ar urma să fie adoptate la scară largă în maxim 5 ani, existând posibilitatea de a fi folosite precum taxiuri.

De cealaltă parte, Tesla este probabil cel mai cunoscut producător de mașini electrice din lume. Elon Musk, fondatorul companiei, are numeroase alte proiecte ambițioase, unul vizând chiar colonizarea planetei Marte. Puteți citi mai multe despre acest subiect pe Playtech aici.

Citește și: