01 mart. 2015 | 14:23

Procesoarele prin care AMD contestă supremația Intel: Ce noutăți aduc ultimele modele

ACTUALITATE
Procesoarele prin care AMD contestă supremația Intel: Ce noutăți aduc ultimele modele

Noua linie de procesoare Carizzo de la AMD ar putea readuce un echilibru pe piața dominată categoric de Intel în ultimii ani.

În 2015 AMD ar putea adopta o nouă strategie în ceea ce privește procesoarele sale. Majoritatea utilizatorilor au considerat până acum că AMD a pus accent prea mare pe puterea de procesare, ignorând eficiența, dar noua linia de procesoare Carizzo ar putea rezolva această problemă. Carizzo este un pas important pe care AMD îl face în altă direcție, chip-urile din această serie fiind orientate în special către prelungirea autonomiei laptopurilor cu performanțe de top.

Procesoarele Carizzo nu oferă performanțe decât cu 5% mai bune decât modelele predecesoare, dar consumă cu 40% mai puțină energie. Conform celor de la Engadget, chiar și procesorul grafic va fi cu 20% mai eficient. Tehnologia implementată odată cu Carizzo permite ca procesorul și placa grafică integrată să împartă memoria între ele, fapt ce ar putea ajuta ca unele aplicații să se închidă mai repede decât în mod normal.

Noua linie de procesoare ar putea apărea pe piață în cel de-al doilea sfert financiar al anului 2015, însă rămâne de văzut cât de bine va fi văzut de utilizatori. Puteți afla mai multe despre procesoarele Carizzo de pe site-ul oficial AMD.